Etheen, wat is dat?

Ethyleen is een gas dat op natuurlijke wijze wordt geproduceerd, echter kan het gas ook op een chemische wijze worden geproduceerd. Door hoge temperaturen kunnen er reacties ontstaat die zorgen voor onverzadigde alkenen, dit zijn onverzadigde koolwaterstoffen waarin een paar koolstofatomen verbonden zijn door een dubbele binden. Een voorbeeld van een alkeen is ethyleen. Dit gehele proces wordt stoomkraken genoemd. Etheen is over het algemeen een geur- en kleurstof gas, daardoor kan het moeilijk herkent worden. Echter kan het gas wel explosief zijn bij zeer hoge concentraties. Vanwege de UV straling blijft ethyleen in de buitenlucht niet langer dan een hele dag bestaan.

Waarom is ethyleen ontstaan?

Voordat etheen bestond werd er vaak gekozen voor ethefon. Doordat de regels omtrent dit chemische middel strenger zijn geworden door de milieuvriendelijke eigenschappen is ethefon geen gebruikelijk gas meer. Het is moeilijk te voldoen aan de gestelde eisen voor chemische middelen, daardoor maken sommige retailers helemaal geen gebruik meer van dit chemische middel. In belangrijke exportlanden is het niet langer toegestaan om gebruik te maken van ethefon. Daarom is het in Nederland mogelijk om gebruik te maken van ethyleen, dit zorgt ervoor dat onderlinge relaties en de transport geen schade op kan lopen. Tevens is er op de markt natuurlijk steeds meer vraag naar producten die op een natuurlijke manier zij geproduceerd en hier kan ethyleen aan bijdragen.

Waar is etheen te verkrijgen?

Als je besluit om ethyleen te kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan garant om door heel Nederland gassen te leveren voor een scherpe prijs. Zo is er altijd een van onze vestigingen bij jou in de buurt. Onze specialisten staan je graag bij tijden het gehele aankoopproces, zodat je uiteindelijk niet voor verrassingen komt te staan. Mocht je er niet helemaal zeker van zijn of dit gas het juiste gas is voor jouw toepassingen? Dan kan je ten alle tijden contact met ons opnemen.