Wanneer je een leuke reis hebt gemaakt, heb je waarschijnlijk ook veel foto’s gemaakt om de herinneringen nooit meer te vergeten. Deze herinneringen kan je dan ook het best op een goede plek bewaren en wat is er nou leuker om een fotoboek te maken van jouw reis? Een fotoboek maken kan tegenwoordig enorm eenvoudig online. Om je een beetje op weg te helpen heb ik 5 tips op een rijtje te zetten.

Kaarten

Het is altijd leuk om een kaart toe te voegen tussen de foto’s door. Dit is een leuke en originele manier om precies te laten zien waar de foto’s gemaakt zijn. Ook kan je de kaarten gebruiken om de route in beeld te brengen die je hebt gevolgd.

Eten

Veel mensen houden van eten en genieten van foto’s van eten. Wanneer je een aantal culinaire hoogstandjes hebt meegemaakt, dan is het leuk om één of twee pagina’s in te delen met foto’s van deze hoogstandjes.

Achtergrond

Bepaal wat voor achtergrond je waar gebruikt. Wil je juist een hele drukke achtergrond of wil je een wat rustigere achtergrond en kies je voor één kleur. Je kan er ook voor kiezen om een toegevoegde waarde te brengen met je achtergrond. Dit kan bijvoorbeeld door een kaart of vlag vervaagd in de achtergrond te doen.

Kaft

Zorg dat je kiest voor een mooie, maar vooral ook stevige kaft. Het is leuk om de buiten kant van het fotoboek mooi te maken, maar het is het belangrijkst dat de kaft van goede kwaliteit is en dus niet binnen een paar weken al helemaal kapot is.

Lettertype

Het is enorm leuk om met verschillende lettertypes te spelen in het fotoboek. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende lettertypes gebruiken om bijvoorbeeld locaties te laten zien. Het is ook mooi om in een sierlijk lettertype de plaatsnamen in bepaalde afbeeldingen te verwerken.

Wil je ook nog een fotoboek maken over jouw reis? Neem dan een kijkje op hetfotoalbum.nl hoe je dit het best kan doen.