Als je voor je huis een nieuwe lamp nodig hebt is de keuze niet zo lastig. Er zijn talloze winkels waar je een brede keuze hebt uit allerlei soorten verlichtingsbronnen. Ben je op zoek naar een specifieke lamp, dan is de zoektocht een stuk lastiger. Denk bijvoorbeeld aan lampen voor locaties met een verhoogd risico op explosiegevaar. Het kan dan voorkomen dat je alleen atex-lampen op die locatie mag gebruiken in verband met de veiligheid.

Wat is offshore en onshore?

Het is natuurlijk leuk en aardig dat deze atex floodlights geschikt zijn voor offshore en onshore locaties, maar dan is het wel handig om te weten wat onshore en offshore precies is. Offshore is een tak die niet aan de kust/kant is en dus in zee. Denk hierbij aan een booreiland of windenergie in sommige gevallen. Onshore is het tegenovergestelde, hierbij gaat het om het vaste land. Een atex-floodlights kun je dus zowel op het land, als van het land af gebruiken.

Welke verlichting gebruiken?

Een atex-floodlight is meer dan geschikt om te gebruiken op offshore en onshore locaties met een verhoogd risico op explosiegevaar. Dit komt door de vele voordelen die deze lamp met zich mee brengt. Zo is de gegoten aluminium bestand tegen onder andere zeewater en de montage componenten zitten in een aparte roestvrijstalen behuizing. Gebruik deze verlichtingsbron voor QT, HIT of HST en in zone 1/2/21 en 22. Daarnaast kun je ook zelf bepalen hoeveel graden de hellingshoek moet zijn. Deze is namelijk verstelbaar in 15 en 30 graden. Je kunt er dus alle kanten mee op. Vraag een specialist het verschil uit te leggen tussen de verschillende atex floodlampen en kies zo het model dat het beste aansluit bij jouw wensen en eisen. Dan maak je zeker weten de goede keuze.

Afbeeldingsresultaat voor floodlight