Het blijft lastig om een goede zorgverzekering af te sluiten. Er zijn vele zorgverzekeraars op de markt, maar ze moeten wel de juiste zorg leveren. Wist je dat je ook veel geld kan besparen op je zorgverzekering? Dit kan vrij eenvoudig door de te kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Hieronder staan alle tips om te besparen op jouw zorgverzekering!

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Veel zorgverzekeraars zoals bieden een korting aan voor zorgpremie voor een grotere groep mensen, het collectief. Iedereen kan een collectieve zorgverzekering aanvragen om te besparen op de zorgpremie. Er zijn vele initiatieven waarbij jij je vrijblijvend en gratis kan aanmelden om te profiteren van deze kortingen. Kijk goed naar welke zorg je echt gebruikt, en verwacht te gebruiken in 2017. Door dit in kaart te brengen kun je makkelijker een keuze maken tijdens het eindproces.

Vrijwillig eigen risico

Het eigen risico moet iedereen betalen en is voor iedere zorgverzekeraar even hoog. Dit bedrag is bekend gemaakt op Prinsjesdag en is voor iedere Nederlander hetzelfde. Voor het jaar 2017 is de zorgpremie €385. Je kunt natuurlijk niet van te voren berekenen hoeveel zorg je in dat jaar nodig zal hebben. Echter kan het verstandig zijn om te kijken welke zorg je gebruikt hebt in het afgelopen jaar. Viel het mee, en heb je je eigen risico niet opgemaakt? Dan kan het verstandig zijn om je eigen risico te verhogen. Dit kan bij veel zorgverzekeraars. Op deze moet je zelf meer betalen voor je zorg, maar bespaar je wel op de zorgpremie die je betaald.

Een collectiviteitskorting aanvragen

Kijk goed welke zorg je nodig hebt. Schrijf dit desnoods op, want dit maakt het kiezen voor een collectieve zorgverzekering uiteindelijk makkelijker. Voor een overzicht van totale besparingen en zorgverzekeraars die een collectiviteitskorting aanbieden kun je kijken op www.zorgpremiekorting.nl. Deze pagina is opgezet om iedereen van de collectiviteitskorting te laten profiteren. Het is niet nodig om lid te worden, en je kunt zelfs korting krijgen over je huidige zorgverzekering. Op deze pagina vind je o.a. kortingen van OHRA, ONVZ, CZ, Delta Lloyd, VGZ, Menzis en Avero. Bij deze zorgverzekeraars kun je tot wel 20% korting krijgen op je zorgpremie. Je kunt het hele jaar profiteren van deze korting, dus zelfs na 1 januari!