Tijdens het scheiden komt er veel op je af. Het is vaak een opluchting wanneer alles rond is. Je kan dan met een frisse start beginnen. Jij en jouw ex-partner hebben afspraken gemaakt rondom het huis, kinderen, omgangsregelingen en eventueel alimentatie. Jullie zijn gescheiden, maar wat nu?

Nieuw begin

Een scheiding kan via een advocaat gaan maar ook via een mediator in bijvoorbeeld Doetinchem. Via een mediator gaat alles gemoedelijker en maak je samen met je ex-partner goede afspraken. Hierbij is het wel belangrijk dat beide partijen instemmen. Anders kom je alsnog bij een advocaat terecht. Afspraken over bijvoorbeeld alimentatie zijn erg belangrijk. Als eenverdiener heb je nou eenmaal minder geld te besteden dan wanneer je samen bent. Merk je dat je ondanks de alimentatie die je ontvangt toch nog krap bij kas zit? Denk er dan bijvoorbeeld eens aan om meer te gaan werken. Of misschien aan een nieuwe werkgever.

De liefde

Het is logisch en begrijpelijk dat je niet meteen openstaat voor een nieuwe liefde in je leven. Scheiden gaat niet in de koude kleren zitten en het is erg logisch dat je je eerst op jezelf wilt focussen en bijvoorbeeld op je kinderen. Indien de situatie een beetje gedaald is kan je verlangen weer groeien naar een nieuwe partner in je leven. Meld je bijvoorbeeld eens aan op diverse datingsites en kijk eens wat er op je af komt. Leuke contacten kunnen je vaak goed helpen om door deze zware periode te komen. Heb leuke gesprekken. Je komt regelmatig mensen tegen die in hetzelfde schuitje zitten. Hierdoor kan je je levensverhaal delen en heb je een luisterend oor. Zo kan je elkaar helpen.

Hobby’s

Indien je ervoor kiest de focus op jezelf te houden kan een nieuwe hobby hier een mooie toevoeging op zijn. Kijk bijvoorbeeld eens bij je vriendinnen. Wat doen zij in hun vrije tijd? Heb je eigenlijk altijd al een passie gehad voor schilderen? Pak dit juist nu op. Dit is goed voor het proces en investeren in jezelf is nooit verkeerd. Door de gedachtes te verzetten help je jezelf om goed met deze zware periode om te gaan. Voordat je het weet heb je er een nieuwe hobby bij en hangen de mooiste schilderen in jouw huis. Zo maak je van je oude huis een nieuw thuis. Of van je nieuwe huis en nog mooier huis dat echt bij jou past.