Tanklampen, ook wel inspectie verlichting genoemd, is de enige tank verlichting die u nodig heeft. Deze lampen bevatten de laatste LED technologie en ze zijn verkrijgbaar in tal van verschillende varianten en uitvoeringen. De tankverlichting van ATEX is meer dan geschikt voor locaties met een verhoogd risico op explosiegevaar. Industriële locaties waar veel wordt gewerkt met explosieven, of stoffen die explosies kunnen veroorzaken hebben speciale lampen nodig die hier op zijn gebouwd. Explosieveilig verlichting is geschikt voor de zones 1/2/21 en 22. Maar, daarnaast hebben deze lampen nog veel meer voordeel te bieden.

Waarom kiezen voor Atex tanklampen?

Inspectie- en tank lampen zijn geschikt voor halogeenlampen van 5 tot en met 100 Watt. Daarnaast zijn er voor deze lampen en armaturen verschillende kantelscharnieren verkrijgbaar en een montage beugel is voorhanden. Wat daarnaast ook een groot voordeel is aan deze verlichting, is dat de licht metalen behuizing corrosie vrij is. Dankzij de robuuste uitstraling van het armatuur kan deze lamp erg goed tegen een stootje. Het aansluiten van deze lamp gaat erg eenvoudig, aangezien de aansluitkabel apart in een aansluit doos zit en de lamp een flange kraag heeft.

Is dit de juiste lamp?

Ben je na het lezen van dit artikel over de tankverlichting en inspectielamp nieuwsgierig geworden of deze lamp misschien iets voor jou is? Dan is het zeker raadzaam om online verder onderzoek te doen naar deze specifieke verlichting van ATEX. Een lamp die geschikt is voor industriële locaties heeft specifieke kenmerken. Verdiep je hier goed in voordat je zomaar een lamp gaat aanschaffen. Voor het zelfde geld is de lamp niet geschikt voor hetgeen jij hem wil gebruiken, en dan zit je met de gebakken peren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg er voor dat je goed op de hoogte bent van alle feitjes van deze lamp, voordat je hem zomaar aanschaft.