Iedereen die regelmatig kookt weet dat het niet altijd even makkelijk is om gezond te blijven koken en alsnog te variëren met de maaltijden die je kookt. Dit artikel zal je dan ook enkele tips geven om de variatie er in te houden en alsnog gezond te blijven eten.

Maaltijdboxen

Een opkomende trend in de laatste jaren is de maaltijdbox. Een maaltijdbox is een box met producten waarmee je volledige maaltijden kunt creëren, het variërende van een maaltijdbox is dat je vooraf niet weet wat de inhoud is. Het is mogelijk om een ‘abonnement’ te nemen op de maaltijdboxen zodat je zelf in kan stellen hoe vaak je de box per week/maand geleverd krijgt. Maaltijdboxen zijn in veel gevallen even duur of zelfs goedkoper dan het kopen van de ingrediënten in de supermarkt (en dat is inclusief verzendkosten). Bovendien kan je zelf kiezen of je het liefst volledig biologische producten wilt hebben, ook kan je kiezen voor een vegetarische/veganistische optie.

Foodbloggers

Indien je veel op het internet bent zal je vast wel eens een keer een foodblogger tegengekomen zijn, veel foodbloggers proberen onbekende recepten uit of maken variaties aan bestaande recepten. Indien je een foodblogger vindt die dezelfde smaak heeft als jou op het gebied van eten (houdt ook van vegetarisch/vlees/vis etc.) zijn foodbloggers een geweldige manier om inspiratie op te brengen voor je eigen maaltijden.

Kookboek

Iedereen kent het wel, het kookboek. De laatste tijd wordt het steeds minder gebruikt maar het is nog steeds een excellente manier om inspiratie op te brengen voor recepten. Vooral mensen die kookboeken vanuit meerdere landen hebben zullen merken dat het veel makkelijker wordt om inspiratie op te brengen voor maaltijden. Bovendien zijn de recepten erg nauwkeurig, waardoor het koken zelf ook makkelijker wordt.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het variëren van je maaltijden.