Een overweging die veel stelletjes en gezinnen moeten maken. Op dit moment is er simpelweg ruimte te kort in de woning en dit moet op korte termijn worden opgelost. Hiervoor zijn zoals gezegd 2 oplossingen, zo kan er een grotere woning worden gezocht of de huidige woning worden verbouwd.

Kiezen voor verhuizen

Het kiezen voor een verhuizing biedt vele mogelijkheden aan. Zijn er wensen om naar een andere regio te gaan, kan dit het perfecte moment zijn. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor een meer kindvriendelijke tuin of overstappen naar een huis met een tuin. Er zijn nou eenmaal veel opties die aan extra wensen kunnen worden voldoen.

Het grote voordeel is daarom dat er niet enkel rekening kan worden gehouden met de kamers. Mogelijk komt er in de verre toekomst nog meer uitbreiding, dan kan hier ook al op worden ingesteld. Anders word de woning verbouwd en komt u binnen een aantal jaar later weer hetzelfde dilemma.

Wat er komt kijken bij het kiezen voor een verhuizing is allereerst het vinden van een geschikt huis. Alle vragen omtrent een verhuizing zijn terug te vinden op VerhuizenInfo.nl, bekijk de mogelijkheden om een verhuisbedrijf in te huren.

Voordelen van een verbouwing

Het grote voordeel is dat u heerlijk heerlijk in de huidige woning kunt blijven zitten. Op het moment dat jullie al een kind hebben, is het voor het kind fijn om in dezelfde omgeving te blijven. Vaak ligt het probleem bij de slaapkamers. Aangezien de rest van de woning genoeg ruimte bied, is het met een verbouwing vrij eenvoudig op te lossen.

Wat zijn de kosten?

Een verbouwing is vaak kosten technisch veel aantrekkelijker, dan overgaan naar een andere woning. Afhankelijk van de soort verbouwing, maar het is mogelijk om de indeling te veranderen en in sommige gevallen biedt een dakkapel al voldoende ruimte. Met het plaatsen van een dakkapel kan er van een ongebruikte ruimte toch een goede kamer worden gemaakt.

Hierbij worden er natuurlijk kosten gemaakt, enkel voegt dit ook direct waarde toe aan de woning. Dit kan daarom meer gezien worden als een investering. Voor zo een 5.000 kunt u al klaar zijn. Hierbij zit zelfs de wandafwerking bij van de nieuwe ruimte. Bekijk de kosten van stucwerk http://www.stukadoorinfo.nl!

Vooral bij het kopen van een huis zullen de kosten hoger liggen. Zo kunt u op zo een 6% extra kosten bovenop de verkoopprijs rekenen. Dit zijn belastingen en kosten voor de makelaar en notaris. Kosten die niet kunnen worden voorkomen.

Bij een huurhuis zullen de kosten lager liggen en zal het puur om het verhuizen zelf gaan. Wel is het wellicht een hele zoektocht om een geschikte woning te vinden.

Beide zorgen voor ongemak

Het levert nou eenmaal in beide gevallen ongemak op. Er gaat tijd in zitten en kan stress met zich mee brengen. Door de juiste vakmannen (makelaar/verhuisbedrijf/aannemer) in te schakelen, kan dit al een stuk worden verlicht. Een tip is om in ieder geval vroegtijd te beginnen, zo is de stress zo snel mogelijk achter de rug en dat is wel zo fijn voor de moeder!