Gevarieerd eten

Wat is gezond eten? Gezond eten betekent dat je alle voedingstoffen opneemt die je nodig hebt in je dagelijkse leven. Door 1 product te gaan eten, betekent dat niet gelijk dat je alle voedingstoffen opneemt. Daarom raden de dokteren aan om gevarieerd te gaan eten. Met gevarieerd eten bedoel ik dat je verschillende producten gaat eten, zodat je alle voedingstoffen binnenkrijgt. Het gaat voornamelijk om de volgende voedingstoffen: eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen, vezels en vocht.

Tips gezonde voeding

Een gezonde voeding bestaat uit:

  • Eet gevarieerd: Vetten en olie – groente en fruit – volkenbrood en noten – zuivel en vlees – dranken
  • Eet producten die lekker gezond zijn
  • Niet te veel eten, een gemiddelde persoon eet maximaal 2500 kilocalorieën per dag
  • Eet voldoende vezels, dus eet voornamelijk brood, crackers en volkorenpasta
  • Probeer zoveel mogelijk zout te ontwijken. Te veel zout eten zorgt ervoor dat je bloeddruk stijgt
  • Drink zoveel mogelijk water per dag. Dus minimaal 1.5 liter water drinken per dag

Volg deze tips zodat je zeker weet dat je dagelijks gezond eet. Ongezond eten heeft namelijk een negatief gevolg op je gezondheid. Te veel voedingstoffen opnemen kan invloed hebben op je gezondheid. De gevolgen hiervan zijn: hart- en vaatziekte – obesitas. De kans op obesitas is groot als je dagelijks ongezond eet. Met ongezond eten bedoel ik pizza, friet en chips eten. Hier zit te veel zout in waardoor je bloeddruk kan stijgen.

Voornemens 2019

Wil je je houden aan de voornemens van 2019? Zorg er dan voor dat je een gezond dieet gaat volgen. Als je een dieet volgt, hoef je niet per se af te vallen. Je kunt ook als doel hebben dat je gezond wilt blijven eten. Dankzij de kookpannen van sola, kun je gemakkelijk je maaltijd klaarmaken. Deze pannen zijn van topkwaliteit om het jaren mee gaat. Een andere plus punt van deze pan is dat het voordelig is.