Het juiste adres voor vervangende koelmiddelen

De uitfasering van bepaalde koelmiddelen kunnen bij ondernemers voor verschillende problemen zorgen. Wij kunnen u precies vertellen waar het in de toekomst naartoe gaat met de koelmiddelen. Onze specialisten kunnen u ten alle tijden voorzien van de juiste informatie. Wij hebben de beste oplossing voor de uitfasering van enkele koelmiddelen. tevens zijn wij een Europees gericht marktspeler voor industriële gassen. Wij bieden honderden soorten industriële gassen, gasmengsels en koudemiddelen aan. Er is dus altijd een vervangende koudemiddel voor uw huidige uitgefaseerde koelmiddelen. Wacht niet langer contacteer ons vandaar nog naar de mogelijkheden.

Wat houdt de uitfasering van producten in?

Het uitfaseren houdt in dat er langzaam wordt gestopt met de levering van een product of dienst. Dit fenomeen begint veelal met het staken van het actief promoten van het product. De voorraden die er op dat moment nog aanwezig zijn worden weggewerkt. Zodra de verkoop van het product volledig gestaakt wordt, dan is het product over het algemeen helemaal verdwenen van de markt. Een tijdje geleden heeft de Europese Commissie bepaald om het gebruik van synthetische koudemiddelen versneld uit te faseren. Dit zijn de gassen die gebruikt worden in koelinstallaties en vriesinstallaties.

Alternatief voor uitgefaseerde chloorfluorwaterstoffen

In bijna alle sectoren wordt er gebruik gemaakt van koelmiddelen. door de uitfaseren kan het moeilijk zijn om precies op de hoogte te blijven van welke koudemiddelen wel en niet verboden zijn. Uitfaseren kan namelijk ook betekenen dat u als ondernemer uw keus moet gaan aanpassen omtrent de koelmiddelen die u dagelijks gebruikt in uw onderneming.
Er zijn twee soorten synthetische koudemiddelen: chloorfluorwaterstoffen en fluorkoolwaterstoffen. De chloorfluorwaterstoffen worden uitgefaseerd omdat deze stof schadelijk is voor de ozonlaag. De fluorkoolwaterstoffen zijn de broeikasgassen die bijdragen aan de huidige klimaatsveranderingen, deze zijn nog wel toegestaan. De fluorkoolwaterstoffen zijn vervangende stoffen voor de uitgefaseerde chloorfluorwaterstoffen.

uitfasering