Tegenwoordig kun je veel rare visvoer smaken voorbij zien komen. Hierbij moet je denken aan smaken zoals vanille, aardbei en chocolade. Dit lijken niet echt op visvoer smaken. Toch is dit effectief, is uit onderzoek gebleken. Het nadeel van dit soort visvoer is dat het redelijk prijzig is. Er zit namelijk veel onderzoek tijd in en veel fabricagekosten in het visvoer. Het is daarom wel fijn als er goedkopere alternatieven zijn voor haak aas. Als je een meer ervaren visser bent weet je waarschijnlijk wel de andere haak azen. Op https://www.hscvb.com wordt er een grote hoeveelheid soorten haak aas aangeboden.

haak aas

Verschillend azen

Brood is een van de meest populaire goedkope haak aas. Je zult hiermee dan ook nog veel vissen mee gaan vangen. Het maakt niet uit of je wit brood of bruinbrood gebruikt. Het binnenste gedeelte van het brood is ideaal als dobber, en de korst is beter als drijvend aas. Als je wat ouder brood hebt kun je dit ook vermengen met lekkernijen zoals maden, wormen, koekmeel of havermout. Zo maak je het lok voer nog aantrekkelijker voor de vissen.

Groenten

Veel groenten moeten eerst gekookt worden voor dat je ze aan de haak doet. Dit geldt alleen niet voor doperwten. Ze worden al verhit voordat ze het blik ingaan. Dit aas is goed te gebruiken voor de brasem en de karper. Ook de maiskorrel kan voor veel verschillende soorten vissen gebruikt worden. Hierbij kun je denken aan de brasem, voorn, winde, zeelt en de karper. Mais is net zoals de doperwten gelijk uit het blik te gebruiken. Je kan mais ook vermengen als lokaas, maar pas hier wel mee op. Mais vult heel erg en de vissen kunnen dus erg snel vol raken. Pasta is net zoals macaroni een van de goedkoopste azen. Je moet de pasta of macaroni uiteraard wel eerst koken om het zacht te laten worden. Kook het niet te lang, want het moet niet te zacht worden. Zorg ervoor dat de pasta zacht genoeg is om aan de haak te doen. Kaas is een product dat je dagelijks gebruikt, maar niet snel zal verwachten dat het zou werken voor het vissen. Blokjes kaas zijn zeer geschikt voor het vissen op de karper, brasem, blankvoorn en barbeel. De karper en de brasem zijn erg gek op kattenvoer. Hier zitten namelijk veel smaakstoffen en voedingstoffen in die de vissen lekker vinden.