Hoe werkt het bovenin komen van Google?

Over het algemeen is het een raadsel hoe websites hoog bovenin Google komen, toch zijn er handelingen die de kans om bovenin te eindigen vergroten. De moeilijkheidsgraad om bovenaan te komen hangt voornamelijk af van de kracht van jouw website en die van jouw concurrenten. Door SEO in te zette kan je een hogere plek in de organische zoekresultaten realiseren. Bij SEO draait het om twee dingen, namelijk relevantie en kwaliteit oftewel zoekwoorden en waardering.
Relevantie draait om hoe het aanbod aansluit op de vraag en waardering draait om de waardering van de klanten voor jouw website.
De hoogte van de pagina wordt bepaald door de kwaliteit van de pagina. Wat bezoekers op de pagina doen bepaalt hoe hoog de kwaliteitswaarde is. Als je slim bovenaan wilt komen, dan kies je uit op welke zoekwoorden je jezelf gaat richten.

Tactieken om bovenaan in Google te komen

Door pagina’s op zoekwoorden af te stemmen of door specifieke pagina’s te promoten kan je bovenaan in Google komen. Het is wel heel belangrijk dat je de juiste pagina met het juiste zoekwoord te verbinden. Dit kan door middel van een zoekwoordonderzoek. Met een zoekwoordonderzoek krijg je een lijst met zoekvolumes, concurrentie etc. Op deze manier kan je bekijken waarnaar gezocht wordt. De kwaliteit wordt voornamelijk bepaalt door het aantal kwalitatieve links en aantal social media signalen naar de pagina. Hoe hoger deze kwaliteitsscore is hoe belangrijker Google je pagina vindt en hoe hoger je in de resultaten wordt geplaatst. Dus door de juiste aanpassingen door te voeren is de kans om bovenaan in Google aanzienlijk gestegen. Wel zal er erg veel werk in gaan zitten. De teksten en linkjes moeten kwalitatief erg goed zijn. Maar uiteindelijk zal de tijd het wel waard zijn, want als je bovenaan in Google staat dan zal je conversie aanzienlijk stijging.