Wanneer de klok 12 uur slaat op 31 oktober begint het langzaam te griezelen en te spoken. Halloween is officieel begonnen en het nachtelijke slenteren kan beginnen. De straten vol met kinderen met lampionnetjes, huizen die zijn versiert en pompoenen met kaarsjes. De deurbel gaat: “Snoep of je leven!”, roept een groepje kinderen. Degene die het mooiste is gekleed, krijgt vaak de meeste snoepjes. En daar ga ik jou bij helpen.

Aan het einde van dit artikel weet jij hoe je een perfecte Halloween outfit maakt.

Klein stukje geschiedenis

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve, beter bekend als Allerheiligeavond. Het is een oud Keltisch feest waarin de oogst werd gevierd. Een klein gedeelte van de Kelten geloofde dat de geesten van de overledenen oprezen uit hun graf om een levend lichaam te bezetten voor het aankomende jaar.

Toen de Romeinen Engeland binnenvielen kwamen ze in aanraking met deze tradities en mengde zij deze met hun eigen tradities. Zo werd Halloween geboren.

Hedendaags feest

Over de eeuwen heen is Halloween uitgegroeid tot een grootschalige feestdag. Vooral in Engeland, Amerika en Canada wordt Halloween uitbundige gevierd. Ondanks dat het in die drie landen enorm populair is, zie je dat overal over heel de wereld Halloween steeds populairder wordt.

Halloween staat in het thema van verkleden. Zowel jongeren en ouderen trekken hun mooiste kostuums aan. Vroeger waren de kostuums om de kwaadaardige geesten weg te jagen, maar daar worden de kostuums al lang niet meer voor gebruikt. Tegenwoordig trekken mensen gewoon een kostuum aan die ze leuk vinden.

Hoe zorg je dat jouw kostuum de beste is?

Een perfecte Halloween kostuum is meer dan alleen de outfit. Je moet het totaal plaatje verkopen. Overtuigingskracht speelt hierbij de drijvende factor voor succes. En om overtuigend te zijn, moet je net iets meer geven dan de rest. Hieronder staan de 3 belangrijkste factoren voor een goede outfit.

Een kostuum

Het kostuum is het belangrijkste onderdeel van je outfit. Zorg daarom dat je kostuum altijd tip top in orde is.

Tip: koop je kostuum ruim van te voren.

Veel van de kostuums vallen anders dan de gebruikelijke confectiematen. Als je er te laat achter komt dat het kostuum niet goed past, dan is dit funeste voor je hele outfit. Winkel daarom altijd in een winkel met een groot aanbod in Halloween feestartikelen.

Make-up

Bij elke goede outfit hoort make-up. Want als je mensen echt wil overtuigen dan moet je net dat beetje extra geven. Neem als voorbeeld een zombie. Een zombie zonder schmink is geen echte zombie. Hoe realistischer de schmink, hoe beter de zombie. Zo simpel is het.

Make-up is die extra touch die ervoor zorgt dat een outfit helemaal af is.

Ga over de top

Als je echt de beste outfit van iedereen wil, ga dan over de top. Maak je eigen outfit. Soldeer een robot kostuum in elkaar. Of ga langs de visagiste om je op te laten maken door een professional.

Dus nu weet jij wat je moet doen om de volgende Halloween de prijs voor de beste outfit te winnen.