Steeds meer ouderen willen tegenwoordig langer thuis blijven wonen. Oud worden in een vertrouwde omgeving en dicht bij hun vrienden en familie. Toch is het voor sommige ouderen moeilijk om thuis te blijven wonen. Ze kunnen niet alles meer zelfstandig en hebben bepaalde zorg nodig. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen die ervoor zorgen dat ouderen langer veilig en zelfstandig thuis kunnen wonen.

 

Langer zelfstandig thuis wonen

Als je als oudere ervoor kiest om langer thuis te blijven wonen dan is het fijn als je nog veel dingen zelfstandig kan doen. Maar bepaalde taken zoals schoonmaken en koken kunnen wel steeds zwaarder worden. Gelukkig kan er voor zulke taken een verzorger ingehuurd worden die dat oppakt. Ook zijn er handige hulpmiddelen bij Hulpmiddelwereld voor ouderen die gebruikt kunnen worden om de zelfstandigheid te vergroten. Denk hierbij aan speciale keuken-en eetgerei of wandbeugels in het toilet. Het is zelfs mogelijk om een traplift in huis te laten plaatsen zodat je je makkelijk kan verplaatsen.

 

Veilig baden

De meeste ongelukken in huis vinden plaats in de badkamer. Door de warme stoom van de douche kunnen mensen onwel worden en flauwvallen of het is zelfs mogelijk om uit te glijden door de zeep in de douche. Om deze ongelukken te voorkomen kunnen er hulpmiddelen geplaatst worden in de badkamer. Denk hierbij aan een antislip mat in de douche, een speciale stoel in de douche, wandbeugels, grijppalen, toiletzittingen en badmatten.

 

Prettig slapen

Slapen is één van de belangrijkste dingen voor een mens. En ouderen hebben nu eenmaal meer slaap nodig dan jongeren. Moeilijk in slaap komen, licht slapen en kou zijn vervelende zaken waar ouderen vaak mee te maken krijgen. Ook kan het opstaan voor sommige al een hele taak zijn. Een elektrische deken of kussen kan zeer handig zijn voor koude winterdagen en een elektrisch verstelbaar bed kan handig zijn voor mensen die moeite hebben om van het bed af te komen.

 

Technologie helpt een handje

In een wereld voor met technologische ontwikkelingen komen er steeds meer handige technologische snufjes bij voor ouderen. Een deurbel met een camera of een seniorentelefoon zijn middelen die eigenlijk niet meer mogen ontbreken.