Iedereen kent het wel; mousserende wijn, oftewel bubbeltjeswijn. Het is een wijnsoort waar koolzuurgas in zit waardoor het lekker bubbelt. Veel mensen noemen mousserende wijn al snel champagne, maar niet alle mousserende wijn mag zo genoemd worden. In dit artikel zal iets verder met je hierop in gaan.

Wat is champagne?

Champagne is inderdaad een soort mousserende wijn, maar je mag champagne alleen champagne noemen als het ook daadwerkelijk uit de Champagnestreek in Frankrijk komt. Veel Nederlanders noemen alle mousserende wijn (ook die uit andere streken) dan ook al snel champagne. Het grootste verschil is dan ook de streek van herkomst. Op de verschillende locaties worden de wijnen op een andere manier gemaakt. Zo ontstaan de bubbeltjes in champagne op het moment dat de fles ongeveer 15 maanden niet geopend blijft. Dit betekent dan ook dat de wijn lang duurt om te produceren en dit is dan ook goed terug te zien in de prijs. Champagne is vaak een stuk duurder als normale mousserende wijn.

Wanneer kan je mousserende wijn schenken?

Vooral worden mousserende wijnen gedronken bij speciale gelegenheden en feesten. Een bruiloft, oud en nieuw en een verjaardag zijn plekken waar veel mousserende wijnen worden gedronken. Echter kan je de bubbels ook gewoon bij het avondeten nemen. Cava is een van de bubbels die bijvoorbeeld goed geschikt is voor tijdens een licht voorgerecht. Dit komt doordat de Cava een lichte smaak heeft. Tijdens het hoofdgerecht kan je een goede champagne makkelijk combineren met een lekker stukje vlees.

Zoek je ook nog een goede mousserende wijn of een lekkere fles champagne? Neem dan zeker een kijkje op www.degoudenton.nl voor alle lekkere flessen die er te vinden zijn.