Als het gaat om 3D printers zoals de modellen van Ultimaker, dan is het zo dat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Daardoor zijn ze heel breed toepasbaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om de manier waarop deze fabrikant met materiaalgebruik voor het printen van de ontwerpen die je voor ogen hebt omgaat. In tegenstelling tot veel andere fabrikanten is er namelijk heel veel mogelijk op dit vlak. Het is dus ook goed om eens goed te bekijken welke kanten er allemaal opgegaan kan worden met de printers van deze fabrikant. Zo kan een goede keuze worden gemaakt.

Het gebruik van bekende soorten filament

Wanneer modellen geprint worden met een 3D printer, dan is er natuurlijk een bouwmateriaal voor nodig. Dit wordt het filament genoemd. In de meeste gevallen gaat het dan om plasticvormen zoals PLA en ABS. Het is dan ook fijn om te weten dat het goed mogelijk is om met de modellen van Ultimaker met deze vormen van bouwmateriaal te kunnen werken. Dit zijn de varianten die vooral stevig en flexibel zijn. Op die manier is het dus goed mogelijk om allerlei soorten objecten ermee te maken. Dat is dan ook de eerste voorwaarde die geldt.

Meer geavanceerde vormen gebruiken

PLA en ABS zijn over het algemeen de soorten filament die in 3D printers zoals die van Ultimaker worden gebruikt. Dat neemt niet weg dat het vaak ook aantrekkelijk kan zijn om net iets meer uit de mogelijkheden te kunnen halen. Het is goed om te weten dat de fabrikant het mogelijk maakt om met deze materialen te werken en er niet iets meer mee te doen. Dat betekent bijvoorbeeld dat het gebruik van de versterkte vorm van PLA goed mogelijk is. Hiermee zijn extra sterke vormen van de ontwerpen die je ontwikkelt te maken. Dit kan soms zeer van belang zijn.

De juist add-ons gebruiken

Om te zorgen dat je meer uit de mogelijkheden kunt halen, is het vooral belangrijk om de juiste add-ons aan de printer van Ultimaker toe te voegen. Door de printer zo op te bouwen dat er bepaalde dingen mee gedaan kunnen worden zoals jij die voor ogen hebt, maak je het alleen maar gemakkelijker om het maximale uit je printer te halen. Wie eenmaal met een printer gaat werken zal al snel merken dat het belangrijk is om deze grenzen te kunnen opzoeken. Dat maakt het werken met de materialen dus ook zo interessant om te doen als consument.

Bezoek onze website voor meer informatie: meer3d.nl/product-category/3d-printers/ultimaker/