We vinden allemaal de bruiloft één van de meest bijzondere momenten uit ons leven. Toegegeven, voor de één is het net wat belangrijker dan voor de ander, maar over het algemeen is deze dag wel een absoluut hoogtepunt in je leven. Je wilt er dan ook onvergetelijk uitzien. Je moet aan zoveel aspecten denken om er perfect uit te zien op de bijzondere dag. Dat is niet altijd even makkelijk, want de keuze is tegenwoordig zó groot. En dan dacht je tot nu toe dat ik het over trouwjurken had? Niets is minder waar, ik heb het over trouwpakken. Er werd vroeger altijd gezegd: wat hebben mannen het makkelijk, ze hoeven alleen maar een pak uit te kiezen en het juiste antwoord te geven op de dag zelf. Dat kan haast niet fout gaan, zou je zeggen? Nou wel dus.

Er is veel om uit te kiezen

Toen ik opzoek ging naar een trouwpak in Enschede kon ik door de bommen het bos niet meer zien. Daarom hoop ik met dit blog de mannen wat op weg te helpen in het kiezen van een trouwpak. Er zijn best veel verschillende type trouwpakken. Daar komt ook nog eens bij kijken dat ik nooit in een pak loop in het dagelijkse leven. Dus voor mij was het helemaal nieuw. Het was dan ook even kijken welk type pak mij het beste zou staan. Er zijn zoveel verschillen type pakken die je kunt dragen.

Double breasted en single breasted pakken

Een double breasted pak heeft een 2 rijen knopen op het pak zitten. Meesten zijn het er vier in totaal. Single breasted pakken zien we vaker, dus gewoon één rij knopen onder elkaar. Meestal heeft een single breasted pak ook een diepere V-hals. Wordt je er al duizelig van? Had ik ook. Zoals ik al zei keuze zijn er simpelweg veel teveel.

Verschillende soorten revers

Met revers worden de uitlopers van de kraag van je pak bedoeld. Daar zijn drie verschillende varianten van.

Peaked/upright

Met peaked wordt een puntige kraag bedoeld, de hoeken steken meer uit en gaan niet schuin naar benden zoals bij de meeste pakken, maar de hoeken steken meer uit en staan naar boven. Dit is mooi om brede schouders en lengte te accentueren.

Een shawl

Kraagflappen in de vorm van een shawl zijn een behoorlijke tijd uit de mode geweest. Het is eigenlijk een beetje aan Daniel Craig van de James Bond films te danken dat ze weer aan populariteit hebben gewonnen. Revers in de vorm van een shawl komen wat losser over.

Notched

De meest voorkomende ever die je ziet bij de meeste pakken zijn notched revers.

Maak uiteindelijk zelf de keuze

De belangrijkste tip die ik heb meegekregen is om zelf eerst alle informatie en opties aan trouwpakken in te winnen. Vervolgens bepaal je voor jezelf wat jij het mooist vind. Daarna kun je kijken welke opties er over blijven en vervolgens maak je een zorgvuldige keuze. Laat je daarin niet teveel beïnvloeden door anderen, het is jouw trouwpak dus kies voor het pak uit dat jij het beste vind.