Je hoort het steeds vaker op het nieuws komen, bewerkt voedsel uit de supermarkt is slecht voor je. Vlees en vleeswaren zijn enorm bewerkt waardoor het schadelijk voor je is, ook zijn verschillende groente genetisch gemanipuleerd en bespoten met gif. Daarom kun je voor je eigen gezondheid een moestuin beginnen, dan weet je pas echt wat je eet.

Hoe begin ik een moestuin?

Om te beginnen is het belangrijk om een goede plek te kiezen voor je moestuin, de plek kan het beste op het zuiden liggen en beschermd tegen wind zijn. Ook moet de tuin makkelijk toegang tot een waterbron hebben. Neem een goede voedzame grond, niet te zanderig. Klei is ook geen ideale bodem doordat het erg moeilijk te bewerken is. Kies als je begint voor de wat makkelijkere te telen groente, denk hierbij aan de groente: Veldsla, asperges, sjalotjes en peultjes. Langzamerhand kun je steeds moeilijkere groentes telen.

Hoe onderhoud ik mijn moestuin?

De moestuin onderhouden is een simpel klusje maar het moet gedaan worden. Doordat de moestuin biologisch is moet je zelf onkruid en insecten verwijderen. Onkruid is dol op vruchtbare grond maar erg makkelijk te verwijderen. Om de groei van de groenten te beïnvloeden kun je kunstmest over aan je moestuin toevoegen, dit goedje bevorderd het groeitempo. Als laatste is het belangrijk om je moestuin goed vochtig te houden, dit kun je doen door elke groente precies de hoeveelheid water te geven die nodig is. Wanneer je over een grotere moestuin beschikt kun je ervoor kiezen om een regenwaterpomp te kopen. Een regenwaterpomp heeft als doel om regenwater te hergebruiken voor binnen en/of buitenshuis, hierdoor is het niet meer nodig om gezuiverd water te verspillen aan de moestuin. Regenwater is prima om je moestuin mee te besproeien, ook kan het aardig wat moeite schelen voor mensen die slecht ter been zijn.