Wanneer je zwanger bent, is het belangrijk dat je redelijk snel de kinderopvang regelt voor je aanstaande kindje. Maar hoe kies je nou de beste kinderopvang in Groningen uit voor je naderende kindje? Lees hier een aantal tips die jou op weg kunnen helpen met het uitkiezen van de perfecte kinderopvang in Groningen! 

Kies voor een opvang op een gunstige plek 

Ten eerste is het handig dat de kinderopvang op een praktische plek ligt. Wanneer je in het centrum van Groningen werkt en in het zuiden woont, is het niet handig om een kinderopvang te kiezen die in het noorden van Groningen ligt. Kies iets wat op de weg ligt tussen je huis en je werk, zodat het je geen extra tijd kost om je kind naar de opvang te brengen. 

Welke kinderopvang biedt de beste ontwikkeling? 

Je kind maakt ontzettend veel ontwikkeling mee bij een kinderopvang. Zo wordt je kind socialer door contact te leggen met de andere kinderen bij de kinderopvang en is het een goede aansluiting op de basisschool doordat zelfstandigheid centraal staat op een kinderopvang. Een enkele kinderopvang in Groningen biedt ook kosteloos peuterzwemlessen aan. Hiermee leert je kind hoe hij/zij zich kan redden in water, en is daarnaast goed voor de ontwikkeling van de peuter.  

Bekostiging van de kinderopvang 

Elke kinderopvang in Groningen heeft verschillende uurtarieven. Het maximale uurtarief dat in aanmerking komt voor vergoeding is €8,17. Dit geld kunt u deels terugvragen bij de Belastingdienst, afhankelijk van een aantal factoren, zoals inkomen en gezinssituatie. Wanneer het uurtarief boven de €8,17, is het bedrag dat hierboven komt op je eigen kosten. Bij elke kinderopvang omvat het uurtarief verschillende dingen, zoals luiers en voeding. Ook hier moet je goed op letten bij het uitkiezen van de beste kinderopvang.  

Volg je gevoel  

Veel factoren spelen een rol bij het kiezen van een goede kinderopvang, maar een van de belangrijkste is je intuïtie. Voel je je niet goed bij een kinderopvang, ook al ligt hij op de gunstigste plek of bieden ze het beste uurtarief, volg dan je gevoel, want dat blijft het belangrijkste bij het kiezen van de beste kinderopvang voor je kind.