Het kan erg lastig zijn als een dierbare van jou overlijd. De ene persoon kan er ook beter mee om gaan dan de andere persoon. Het is erg lastig als je het niet goed kunt verwerken dat de des betreffende persoon overleden is, maar dat je wel de hele uitvaart moet gaan regelen. Het kan daarom soms handig zijn om een extern bedrijf in je huren om je te helpen met alle zaken van de uitvaart, maar ook om je te helpen met afscheid nemen van de overledene. In sommige gevallen is dit erg nodig.

Welke steun kan je verwachten?

Van de uitvaartpartij zoals Uivaartcooperatie kun je veel persoonlijke steun verwachten. Ze helpen je dan wel bij het regelen van de uitvaart, maar zij zorgen er ook wel voor dat jij de steun krijgt die je nodig hebt in de huidige situatie. Als je geen steun krijgt in deze situatie is er een kans dat het voor de nabestaanden teveel wordt. Zorg daarom altijd dat er gezorgd wordt voor goede hulp tijdens deze moeilijke periode. Zorg er wel voor dat je een partij vind die goed bij jouw ideeën en visie past. Het zou naar zijn als er onenigheid komt in deze situatie.

Wat moet je doen vlak na het overlijden?

Als een persoon net is overleden is het belangrijk dat je dit meld bij de huisarts, en daarna de nabestaanden van de overledene. Als je dit hebt gedaan is het belangrijk dat je begint met het regelen van de uitvaart zelf.