Wanneer je een boot aanschaft, wil je natuurlijk veel varen. Hierbij heb je bepaalde papieren nodig, om je vaartocht zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Het is zeker niet verplicht, maar het maakt het varen wel gemakkelijker. In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.

Jachtregistratie

De meeste boten beschikken tegenwoordig over een geregistreerd paspoort. Wanneer je in bezig bent van een paspoort, kun je voor buitenstaanders, gemakkelijk aantonen dat het schip dat je vaart, van jou is. Het is een soort stempel, die wordt bevestigd, door middel van het paspoort. Het maakt het een stuk eenvoudiger om door landen te varen. Naast het kunnen aantonen, dat je de eigenaar bent van je schip, kun je hiermee ook een hypotheek afsluiten. Wanneer je niet geregistreerd staat, is dit niet mogelijk. Het is ook zeer effectief bij diefstal, omdat zo gemakkelijk de eigenaar achterhaalt kan worden. Wanneer je boot niet geregistreerd staat, is het lastig om aan te tonen dat je de eigenaar bent en als je te maken krijgt met diefstal, vind je hem waarschijnlijk niet meer terug. Het is bijna onmogelijk om dan te achterhalen, hoe dit heeft kunnen gebeuren. De afgelopen jaren is er steeds meer sprake van diefstal bij boten en daarom ook extra aantrekkelijk voor eigenaren om zijn of haar boot te laten registreren. Het ligt ook aan het soort boot dat je hebt, omdat kleine modellen vaak niet worden verzekerd. Wanneer er weinig risico is, zien eigenaren er ook niet veel gevaar van in en hechten ze er weinig waarde aan. Doordat je je boot registreert, kun je ook een zeebrief aanvragen. Hierdoor kan je gemakkelijk door internationale wateren varen. Als je dit aanvraagt, duurt het ongeveer een week, voordat het akkoord gaat. Het is zeer verstandig om dit aan te schaffen.

Wil je graag je boot laten registreren? Bekijk dan voor meer informatie de website https://www.yachtregistration.company/