Een grote valkuil op dit moment is dat als je van plan bent een auto te gaan leasen, hiervan de bijtelling volgend jaar omhoog zal gaan, je zult daarom moeten kijken of je voor het einde van het nieuwe jaar nog in de goede categorie zal vallen. In deze tijd zijn er een paar populaire modellen die 14 % bijtelling bedragen, maar deze modellen zullen volgend jaar een heel ander percentage krijgen, namelijk 20%. Zorg er dus voor dat je op tijd bent als je een van deze auto’s wil leasen.

Kosten van een auto leasen

Wat ook erg belangrijk is, zijn de maandelijkse kosten. Want als de bijtelling van de auto hoog is en de waarde op papier laag is, zou dit nog voordeliger kunnen zijn dan het leasen van een auto met een lage bijtelling. Bijna alle hybrides bedragen een bijtellingspercentage van 7%, maar het betreft deze auto’s die een hoge catalogusprijs hebben en waardoor je dus ook weer duurder uit zal komen.
Het kiezen van de nieuwe lease auto blijft ook erg lastig, je moet immers ook denken aan je persoonlijke eisen die je stelt aan de auto.

Koop een tweedehands auto

Een groot voordeel van het kopen van een tweedehands auto is afschrijving. Ook zal de belasting een stuk lager zijn dan bij een nieuwe auto. Bij een oude auto, namelijk meer dan 15 jaar, betaal je wel veel bijtelling, maar dan wordt deze wel berekend over een hele lage dagwaarde en dus niet de nieuwprijs. Maar deze manier van leasen is op de een of andere manier niet aantrekkelijk voor alle bedrijven.

tweedehands auto

Bynco

Ben jij van plan om een nieuwe tweedehands auto te kopen? Het beste kun je dit dan doen dit dan bij https://bynco.com/nl, hier vind je een breed aanbod van tweedehandsauto’s.