Het kantoor van jouw bedrijf is te klein geworden voor al het personeel of het kantoor wordt binnenkort gesloopt. Dit zijn oorzaken die ervoor zorgen dat een bedrijf naar een ander kantoorpand moet verhuizen. Een verhuizing is niet iets dat zo gebeurd is, denk maar aan een particuliere verhuizing. Laat staan als je met je hele kantoor inboedel computers, bureaus en stoelen moet gaan verhuizing. Maar hoe pak je zo een zakelijke verhuizing aan zodat het soepel verloopt? Lees de tips in het artikel.

 

Klein of groot kantoor?

Een zakelijke verhuizing dient goed te verlopen zodat er niks zoekt raakt of kapot gaat tijdens de verhuizing. Ook zal alles per afdeling moeten gaan zodat het bij het uitpakken in één keer goed gaat. Een zakelijke verhuizing van een klein kantoor zal een stuk makkelijker gaan dan als het gaat om een groot kantoor met meer dan 1000 werknemers. Bij een klein kantoor kunnen de medewerkers wellicht meehelpen maar bij een groot kantoor zal dit niet zo snel gaan. Dan is het belangrijk dat de medewerkers zo min mogelijk merken van de verhuizing zodat het hun werk niet beïnvloed.

 

Strakke planning

Ongeacht de grootte van het kantoor dient er een strakke planning gemaakt te worden voor de verhuizing. Welke kantoorartikelen worden er meegenomen en welke worden vervangen in het nieuwe pand? Welke afdeling wordt als eerst verhuist of gaan we alles in één keer doen? Beschrijf in de planning wat er ook allemaal nodig is om de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen. Deel in grote lijnen de planning met de medewerkers zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Duidelijkheid op de werkvloer is namelijk erg belangrijk.

 

Verhuisbedrijf inhuren

Zeker bij een grote verhuizing wordt er aangeraden om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Het verhuisbedrijf kan niet alleen verhuisdozen leveren en zorgen voor transport maar kan ook een planning maken en zorgen dat het goed wordt uitgevoerd. Het verhuisbedrijf kan kijken wat er allemaal nodig is voor de verhuizing. Misschien moet er wel een verhuislift gehuurd worden om de bureaus naar de bovenste verdieping te krijgen. Een verhuislift huren bij verhuislifthuren24.nl kan voor 1 dag of zelfs meerdere dagen indien het nodig is.