Het vinden van een advocaat is zoeken naar een speld in een hooiberg, er zijn er namelijk heel erg veel. Daarnaast heb u waarschijnlijk ook nog verschillende wensen aan een advocaat. Ze moeten gespecialiseerd zijn in het soort recht waarbij u de advocaat nodig hebt, en een goede klik is ook erg belangrijk. Niet alle advocaten zijn even goed, en dit is lastig te beoordelen. Kijk vooral naar de specialisaties van de advocaat zodat je zeker weet dat hij verstand van zaken heeft. Dit is helaas lastig zelf te controleren, het is dus een kwestie van vertrouwen.

M-advocaten-Raf-Mommen-advocaat-diensten

Belangrijke vragen

Als je advocaten in je regio hebt gevonden die je aanspreken, is het tijd voor een kennismakingsgesprek, al dan niet via de telefoon. In de meeste gevallen is dit kosteloos. Tijdens dit gesprek kun je verschillende vragen stellen, zoals ‘in welke rechtsgebieden bent u gespecialiseerd?’. Er zijn er namelijk erg veel en je bent op zoek naar iemand die verstand heeft van het rechtsgebied waaronder jouw kwestie valt. Daarnaast zijn de vragen ‘hoe lang bent u al werkzaam als advocaat?’ en ‘hoeveel soortgelijke zaken behandelt u per jaar?’ ook erg belangrijk. Een advocaat met weinig ervaring kan als nog wel goed zijn, maar waarschijnlijk voelt iemand met ervaring beter aan. Hij heeft immers genoeg vergelijkingsmateriaal en kennis opgedaan in de afgelopen jaren.

Vraag ook hoe de advocaat je kansen inschat. Als hij er totaal van overtuigd is dat jij in je recht staat, en je verliest vervolgens de rechtszaak, dan klopt er iets niet. Een goede advocaat zal eerlijk je kansen aangeven, ook als je misschien niet veel kans hebt om de zaak te winnen. Het uurtarief van een advocaat is ook een belangrijk punt. De kosten kunnen al snel oplopen en je wil niet voor verassingen komen te staan. Bij ons advocatenkantoor in Hoorn zit je zeker goed.