Wanneer je een hond koopt, denk je vaak nog niet aan eventuele bijkomende dierenartskosten. Je bent blij met je nieuwe hond en wilt hier zoveel mogelijk van genieten. Toch is het belangrijk om je bewust te zijn van eventuele kosten die kunnen komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dit geldt ook voor honden. Als je een puppy ophaalt bij een goede fokker, dan zal hij altijd adviseren om een ziektekostenverzekering voor honden af te sluiten. Een goede hondenverzekering kun je vinden op Tinki.nl. Met het tijdig afsluiten van een dierenverzekering hond ben je hoge kosten voor.

Honden ziektekostenverzekering

Met een honden zorgverzekering voorkom je torenhoge rekeningen, waar je bij de aanschaf van je hond nog helemaal niet bij stil stond. Je kunt je hond bij verschillende dierenverzekeraars onderbrengen. Hiervoor kun je kijken op Tinki.nl. Je hebt een ruime keuze uit verschillende pakketten. Afhankelijk van je eigen wensen, sluit je het pakket af wat het beste bij jou en de hond past. Je wilt natuurlijk hét beste voor je hond. Als je een puppy koopt, kun je hem het beste gelijk verzekeren. Je hoeft dan geen rekening te houden met een wachttermijn van dertig dagen.

Maandelijks premie betalen

Bij een honden verzekering betaal je elke maand, via automatische incasso, een premie. De hoogte van je premie is afhankelijk van het soort verzekeringspakket dat je gekozen hebt en of je al dan niet aanvullend verzekerd bent. Je kunt ervoor kiezen om je basispakket uit te bereiden met een aanvullende verzekering waarbij je alle vaccinaties vergoed krijgt. Als je een puppy aanschaft, ben je veel geld kwijt aan de benodigde prikjes. Zo’n aanvullend pakket helpt je deze kosten een beetje te beperken. Je betaalt hier enkele euro’s per maand meer premie voor, maar je betaalt geen hoge vaccinatiekosten.