Wanneer je gaat verhuizen moet je natuurlijk je huis inrichten maar ook als je misschien je oude inrichting zat bent wil je misschien een nieuwe inrichting. Maar waar begin je dan en hoe kies je de stijl van je inrichting? Dit artikel zal je helpen bij het inrichten van je huis.

Inspiratie opdoen

Wanneer je een huis gaat inrichtingen weet je vaak nog niet precies wat je wilt, de meeste mensen weten wel ongeveer wat ze leuk vinden maar een complete inrichting uitzoeken blijft altijd lastig. Door inspiratie op te doen in woonwinkels of door woon tijdschriften te lezen, kun je voor jezelf meer duidelijkheid creëren in wat je leuk en mooi vind. Het is tenslotte belangrijk dat je doormiddel van je inrichten je je thuis kunt voelen in je huis. Als je leuke dingen tegen komt kun hier foto’s van maken om later terug te kijken, ook kun je uit tijdschriften dingen knippen en een zogeheten ‘moodboard’ maken om voor jezelf duidelijk op papier te krijgen wat je nou eigenlijk mooi vind.

Grote lijnen

Wanneer je genoeg inspiratie hebt opgedaan en in grote lijnen weet wat je mooi vind begin je met het inrichten van je huis. Wanneer je je huis gaat inrichten kun je het beste beginnen bij de grote lijnen van je huis denk dan bijvoorbeeld aan: de keuken, de vloer, een bank, grote kasten of de kleur van de muren. Wanneer je namelijk de grote lijnen in je huis hebt, kun je makkelijkere kleinere meubels zoals bijvoorbeeld een tv-meubel uitzoeken. Het is dan makkelijker om de kleur en de stijl van dit soort meubels te bepalen.

Kleine accessoires

Wanneer je de meubels in je huis hebt kun je meer kleine accessoires gaan kopen. Kleine accessoires kunnen makkelijk een bepaalde sfeer in je huis creëren. Bijvoorbeeld door de Terzani lamp boven je eettafel te hangen kun je een moderne maar toch ook warme sfeer creëren in je huis. Maar ook door bijvoorbeeld kandelaars, kleedjes en kaarsjes kun je een warme sfeer creëren