Klittenband wie kent het nou niet? Het zelfklevende stripje dat vaak bij kleding, speelgoed of kinderschoenen gebruikt wordt. Klittenband is een product dat overal ter wereld wordt gebruikt voor van alles en nog wat. Wist je dat zelfs bij de productie vliegtuigen en treinen klittenband wordt gebruikt? Waarschijnlijk niet… Klittenband is in 1951 per toeval uitgevonden door een Zwitser die irriteerde aan de distels die vast bleven zitten in de vacht van zijn hond. Tot de dag van vandaag wordt klittenband in verschillende branches gebruikt en is het een onmisbaar product.

 

Velcro

Het welbekende klittenband merk Velcro wordt over de hele wereld gebruikt voor verschillende doeleinden. De stevige velcro tape is afgeleid van de originele klittenband die door de Zwitser was uitgevonden. Naast het klittenband verkoopt Velcro ook andere sluitingsoplossingen zoals tapes, zelfklevende sluitingen, kabelbinders, straps en sluitingen van textiel. Maar het klittenband van Velcro is hun meest verkochte en bekende product. Zo wordt het klittenband gebruikt in de kleding, verpakking, medische en persoonlijke verzorging branche.

Kledingbranche

In de kledingbranche wordt er ontzettend veel klittenband gebruikt voor bijvoorbeeld kinderschoenen, legerkleding en wandelkleding. Klittenband op kleding dient als een bepaalde functie zoals het makkelijk vastmaken van dingen op kleding of het gemakkelijk sluiten van schoenen. Vaak wordt er klittenband gebruikt voor outdoor kleding om reflecterende padjes op de kleding vast te maken. Maar niet alleen functionele kleding hebben klittenband, bekende modemerken zoals Vans maken er ook gebruik van.

Medische sector

Ook in de medische sector wordt er veel gebruik gemaakt van klittenband. Denk aan de band om je bloeddruk te meten of een sluiting van wegwerpproducten. Klittenband is onmisbaar in deze sector. Het klittenband heeft als doel om de medische sensoren op hun plek te houden. ook wordt het gebruikt als verzachtend hulpmiddel bij braces, zwangerschapsbanden, korsetten en medische banden. De buitenste laag van klittenband is vaak erg zacht hierdoor is het een fijn hulpmiddel om te gebruiken in de zorg. Daarnaast is het ook nog eens heel stevig en gaat het erg lang mee.

Persoonlijke verzorging

Ten slotte wordt klittenband gebruikt in de persoonlijke verzorging branche. Speciale fitness zweetbanden hebben een klittenband strip. Door deze strip kan de zweetband naar wens versteld worden en blijft het goed zitten. Ken je nog een ander product waar klittenband voor gebruikt wordt, laat het ons dan weten!