Waarom is een goede menukaart zo belangrijk?

Een goede menukaart wordt gezien als het visitekaartje van een restaurant. Er zijn dus verschillende manieren om deze aan alle gasten te presenteren, zowel de inhoud als uistraling bepaal je helemaal zelf met onze online menukaarten. Maar hoe ziet een goede menukaart er nou precies uit?

Het visitekaartje voor de horecaonderneming

De menukaart moet perfect kunnen weergeven hoe het restaurant eruit ziet. De menukaart is namelijk het eerste dat de gasten te zien krijgen wanneer zij de horecaonderneming binnengetreden zijn. Een goede eerste indruk is dus essentieel. Dit kan op verschillende manieren, maar het is belangrijk dat dit past bij je restaurant. De inhoud kan elk seizoen aangepast worden, wij bieden de mogelijkheid om de inhoud in dezelfde stijl als het seizoen te ontwerpen. Tevens is het goed om te kiezen voor een menukaart die makkelijk schoon te houden is, zo kan je kiezen voor een gelamineerde menukaart met een stevige kaft.

Een menukaart dient goed leesbaar te zijn

menukaarten onlineEen menukaart moet goed handzaam zijn, zodat de klanten de kaart makkelijk kunnen lezen. Door de tekst goed leesbaar te maken moet het lettertype niet te klein zijn. Het is af te raden om verschillende lettertypen door elkaar te gebruiken, dit ook met oog op de leesbaarheid. Bij gerechten die een lastige naam hebben is een bondige en duidelijke uitleg vereist. De indeling van menukaart is ook van groot belang. Zo is goed om te beginnen met het voorgerecht, vervolgens met een tussengerecht of hoofdgerecht en daarna een nagerecht. Kies bij deze indeling voor al deze gangen een eigen pagina, zo houd je de menukaart lekker overzichtelijk.

Na al deze belangrijke elementen is het ook belangrijk dat de menukaart goed bij het restaurant past. Door de elementen uit het restaurant in de menukaart terug te laten komen, komt de menukaart meteen een stuk persoonlijker over.