De stijl van het interieur hangt sterk af van iemands smaak en persoonlijke voorkeuren. Het is een bepaald gevoel wat iemand heeft bij het interieur. Voor de een zal dit bijvoorbeeld een kamer bomvol accessoires en kleuren zijn, waar iemand anders veel liever een rustige minimalistische indeling heeft, zonder te veel poespas. Lees in deze blog welke stijl bij jou past.

Een stijl voor de creatieveling

We beginnen met een stijl voor de creatieveling. Een creatieveling houdt vaak van combinaties van verschillende stijlen, het liefst met veel kleuren. Als je een creatieveling bent houd je ongetwijfeld van een trendy woonstijl. Een modern en hip interieur past dan erg goed bij jou. Muren kunnen worden volgehangen met spiegels en fotolijsten. Misschien ook wel een velvet bank gecombineerd met een klassieke leren bank en vele kleine bijzettafeltjes. Niets is jou te gek!

Een minimalistische stijl

Bij deze stijl wordt het aantal accessoires en hebbedingetjes zo laag mogelijk gehouden. Iemand die van deze stijl houdt wil het liefst rust. Je ziet bij deze stijl ook vaak dat er weinig wordt gecombineerd met kleuren en dat er vaak natuurlijke tinten aanwezig zijn. Duurzame meubelen en producten doen het vaak goed bij deze groep. Vind jij het ook fijn om een gevoel van rust te krijgen en wil je niet te veel drukte, ga dan voor een minimalistische stijl!

Kwaliteit staat voorop

Een stijl waarbij alle meubelen van hoogwaardige kwaliteit moeten zijn. Dit geldt voor mensen die graag willen dat alles ‘goed voor elkaar’ is. Het mag allemaal best wat duurder zijn, als de meubelen net iets mooier zijn en langer mee kunnen. Vaak neigt dit wel naar enige perfectionisme. Het moet allemaal tiptop in orde zijn.

Altijd op de hoogte van de nieuwste trends

Dit is het type persoon die altijd met de tijd meegaat. Met kerstmis zal het huis dan ook warm worden aangekleed en zal het aan mooie verlichting niet ontbreken, terwijl het in de zomer verandert in een soort vakantieoord. Met een leuke lounge set buiten, rotanstoelen en een paar zomerse planten. Deze groep zit altijd bovenop de nieuwste trends.

Weet je nog niet welk type je bent?

Weet je nu na het lezen van de blog nog niet welk type interieur bij jou past? Schakel dan een adviseur in! Bij Groter in Wonen zijn stijladviseurs aanwezig die jou kunnen helpen om te kijken wat jij mooi vindt en wat bij jou past.