Een public cloud server is vaak gebaseerd op cloud computing. Er worden hierdoor vaak bronnen van verschillende servers beschikbaar gesteld. Meerder vps cloud servers kunnen vervolgens gebruik maken van deze bronnen. Apps op deze vps hosting omgeving kunnen vervolgens ook gebruik maken van die recources. Dit komt omdat een virtuele server snel en gemakkelijk kan worden uitgebreid. Ook kunnen deze servers verspreid worden over meerdere locaties, waardoor je een stabiele en krachtige omgeving creëert voor jou en je werknemers.

Voordelen van de public cloud

Een public cloud biedt een aantal voordelen voor de klanten. Zo zijn alle vps servers in cloud gemakkelijk en goed te beheren. Je hebt er dus goed, snel en veilig toegang tot. De klanten kunnen dan op een voordeliger en gemakkelijke manier gebruik maken van een stabiel en krachtig platform. Ook kan dit de mogelijkheid bieden om te groeien en/of krimpen als de klant dit zelf zou willen. Alle aanpassingen in de vps worden gelijk doorgevoerd waardoor je weinig tot niet achterloopt met updaten van de public cloud.

Mogelijkheden met de public cloud

De vps server in de public cloud kan op verschillende manier gebruikt worden. Zo kun je hem ook gebruiken als een webserver een eventuele nieuwe website. Hierdoor kun je verschillende taken van de website uit laten voeren door verschillende servers. Het is daarom goed mogelijk om een vps server als database server te gebruiken. Hierdoor kunnen je bronnen gemakkelijk meegroeien met je eigen website, omdat je alle data ’s (bronnen) opslaat op jouw eigen vps server.

Privé vs. Public cloud

Naast de public cloud kun je er ook voor kiezen op een privé cloud te gaan gebruiken. In tegenstelling tot de public cloud hoef je de informatie op deze server niet te delen met andere gebruikers. Waardoor je alle bronnen alleen tot jouw beschikking hebt. Een privé server geeft je de volledige controle over de clouds.