Laat je merk registreren bij een merken bureau

Tegenwoordig zien steeds meer ondernemers het belang van merkregistratie. Van alle merkregistraties zijn de meeste verricht bij het nationale merkenbureau in China. Dit heeft te maken met alle namaakproducten die er in China aanwezig zijn. Namaakproducten zijn immers de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer. Als je je merk laat registeren dan ben je in staat om hier tegenop te treden. Merkregistratie kan je laten doen bij een merken bureau.

Merkregistratie in Nederland

Veel mensen gaan er vanuit dat een merkregistratie in China zinloos is, echter is dus helemaal niet het geval. Een merk is het meest waardevolle bezit van de onderneming en is erg schadelijk voor het merk en de onderneming als er inbreukmakers bij komen kijken. Om als ondernemer zijnde goed op te kunnen treden tegen deze inbreuk in China is een merkenregistratie van groot belang. De merkregistratie geeft de merkhouder het recht om het merk te gebruiken voor goederen en diensten in een bepaald gebied, zoals Nederland.

Merkregistratie in China

In China werkt alles even ander. Degene di9e het merk als eerst registreert in China heeft het recht om het merk te gebruiken voor de aangevraagde goederen en diensten. Voor de onderneming is het van belang om op tijd een merkaanvraag in te dienen in de landen waar je de producten nu of in te toekomst wilt gaan verkopen of produceren. Omdat veel producten in China worden geproduceerd is het dus zeker aan te raden om het merk daar ook op tijd te registeren. Op deze manier kan je voorkomen dat iemand anders de merknaam overneemt en kan je de juridische stappen ondernemen om de handelsactiviteiten in China tegen te gaan. Ook kan je als merkhouder van een Chinese merkregistratie de Chinese douane instructies geven om te voorkomen dat andere namaakproducten vanuit China kunnen exporteren naar bijvoorbeeld Nederland.