Pijn aan de knie kan verschillende oorzaken hebben, maar 1 ding staat vast: erg fijn is het niet. In veel gevallen is de pijn te verhelpen met fysiotherapie, maar helaas is dit niet altijd het geval. In enkele gevallen moet er een operatie aan te pas komen, maar ook hierbij geldt: niet bij iedereen zal dit effectief zijn. In het geval dat pijnklachten in de knie niet meer te verhelpen zijn, kan de pijn alleen nog onderdrukt worden. Een van de manieren waarop je dit kunt doen is door gebruik te maken van een kniebrace of kniebandage. Dit is een stevige band die je om je knie kunt bevestigen, waardoor de pijn minder voelbaar wordt. Deze bandages zijn geschikt voor verschillende oorzaken van pijnklachten. Denk hierbij aan instabiliteit, distorsies, een runners knee, een jumpers knee en meer!

Een kniebrace inzetten bij artrose

Artrose aan de knie wil zeggen dat er slijtage heeft opgetreden in de knie. Iedereen krijgt hier op een bepaalde leeftijd last van, de een eerder dan de ander. Wanneer er zich artrose bevindt in de knie, kun je dit herkennen aan een opgezette knie door vocht, een rode huid en een warm gevoel aan de knie. Artrose kan alleen verholpen door een knieprothese, maar zeker op jonge leeftijd wordt deze operatie maar zelden uitgevoerd. Wanneer je de pijn van artrose in de knie zo veel mogelijk wil onderdrukken, kun je eens een kniebandage proberen! Hiermee wordt de pijn zo veel mogelijk onderdruk waardoor je weer gemakkelijker loopt.

Bandage tijdens het sportenKniebrace

Last van de knie tijdens het sporten? Dan kun je natuurlijk ook eens een kniebandage voor het sporten proberen. Deze geven extra veel steun tijdens het uitoefenen van voetbal, volleybal, handbal, tennis, golf en meer sporten! Dit is zeker eens het proberen waard om een kniebrace bestellen.