De zomermaanden in ons land lijken eindeloos te duren. We hebben maar een heel kort periode met echt warm zomers weer maar daarna komt er een soort indian summer. De herfst kabbelt nogal een tijd door. Je denkt niet aan de winter die ieder moment kan losbarsten. Wanneer dan opeens na de Kerstmis de nachtvorst flink doorzet staan veel autobezitters voor een probleem. Van de ene op de andere nacht zit hun voorruit compleet dichtgevroren.

Mens erger je niet

Geïrriteerd sla je aan het ijskrabben. Van je goede humeur van die ochtend blijft weinig meer over. Je ergert je rot aan het feit dat je t laat weg kan naar je werk. De kinderen moeten eerst nog naar school worden gebracht en die zitten zeurend in de auto. Je hele schema loopt in het water en uiteindelijk komen de kinderen te laat op school. Jij vertrekt uiteindelijk naar je werk maar je ziet al een boos appje op je telefoon verschijnen.

Je baas heeft geen begrip voor de winter

Je werkgever heeft doorgaans geen begrip voor de winterperikelen aan jouw kant. Die appt jou waar je blijft, zie je op je telefoon in je Brodit houder. Je hebt een paar belangrijke besprekingen en die lopen nu ook uit. Het is dan ook goed om ruim voor de vorst inzet je voorbereidingen te treffen voor de winter. Natuurlijk koop je een flesje ruitontdooier zodat je jouw voorruit in no time schoon krijgt. Je kan ook een folie laag over je voorruit leggen zodat je die niet hoeft te krabben.

Vergeet je accu niet

Het is bovendien goed om je accu te laten checken voordat de winter echt inzet. Je wil niet stil staan met een lege accu voor je huis. Een goede winterinspectie voor je auto is een goed idee. Veel garages bieden deze voor een lage prijs of zelfs gratis aan. Grijp dit aanbod met beide handen aan.