Op zoek naar een vintage jurk? Dan ben je bij Lady V zeker op het juiste adres. Lady V (ook wel Lady Vintage) maakt schattige, typisch Engelse, vintage jurkjes. Ze hebben leuke prints, vrolijke vintage kleuren en swingende modellen. Lady V werd in 2011 in Londen opgericht door Sergio en Victoria. Ze zijn echter al jaren in de familie met mode bezig. Ze wilden graag klassieke designjurken maken voor betaalbare prijzen. Hun motto is designjurken van goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Drie generaties mode

Zoals gezegd is de mode niet nieuw in de familie. Sergio’s familie zit al drie generaties in de mode. Sergio’s grootmoeder Christalla is in 1953 van Cyprus naar Londen verhuisd, omdat een vriend haar had beloofd dat ze een baan zou kunnen krijgen in de fabriek van Marks & Spencer. Ze heeft 15 jaar in de fabriek in Londen gewerkt, en heeft nog steeds haar eigen Singer naaimachine. Sergio’s andere grootmoeder is ook overgekomen uit Cyprus en heeft haar hele leven in Londen in de kledingfabrieken van Londen gewerkt. Sergio’s vader heeft 25 jaar gewerkt als freelance patronen snijder, en heeft een fabriek gehad in Oost Londen. Sergio’s oom is nog steeds een patroon snijder voor een van de grootste merken in Groot Brittannië.

Made in London

Alle jurken worden ontworpen in hun eigen huis bij Lady V Londen. Ze zijn zelf naar China gegaan om de fabrieken te bekijken, maar kwamen van een koude kermis thuis. Naast de taalbarrière waren er andere werkstandaards, slechte verpakking, trage levering en een andere behandeling van hun werknemers. Ze hebben met eigen ogen kinderarbeid gezien, en willen zelf nooit dit soort werk ondersteunen. Vanaf juni 2013 zijn ze begonnen met het produceren van jurken in Londen, omdat zij de Britse economie willen ondersteunen. Ze zijn trots dat ze jurken in Londen maken en zo werk kunnen aanbieden aan veel mensen in eigen land. Het heeft daarbij ook vele voordelen. Zo hebben ze korte lijnen met hun medewerkers, en kunnen ze goed de kwaliteit van het werk overzien. Dat zorgt ervoor dat de Lady V jurken van hogere kwaliteit zijn. De doorlooptijd is ook veel korter, waardoor ze sneller nieuwe jurken kunnen aanbieden. Ze geloven dat ze de pioniers op dit gebied zijn. Voor mooie, betaalbare vintage jurken van goede kwaliteit, is het dus zeker aan te raden de collectie van Lady V te bekijken.