Een heftruckopleider kan je helpen om onder andere de theorie voor de heftruck te beheersen. Voor heftruck bestuurders is het behalen van de heftruck theorie een erg belangrijk onderdeel. Hoe meer kennis de bestuurder over de heftruck heeft, hoe kleiner de kans is op ongelukken. Deze kennis kan je vergaren bij de heftruck theorie. Onderschat een theorie examen dus niet! Hierbij kan een bestuurder erg veel leren over bepaalde zaken, die in de praktijk misschien al snel vergeten worden.

Hoe zit een heftruckopleiding in elkaar?

Een heftruck staat bekend als een zware machine waar veel aandacht voor veiligheid aan geschonken dient te worden om zo ongevallen te voorkomen. De heftruckopleiding zal worden afgewisseld in de praktijk en de theorie voor de heftruck. Na deze onderdelen behandeld te hebben doen cursisten zowel een theorie- als praktijkexamen. Op het moment dat beide examens met een voldoende worden afgerond zal het heftruckcertificaat worden behaald. Met dit heftruckcertificaat mag je jezelf een heftruckchauffeur noemen.

Heftruckopleiding voor beginners, gevorderden en experts

Om te voorkomen dat de cursisten boven of onder hun kennen en kunnen te hoeven presteren is de heftruckopleiding opgedeeld in een aantal verschillende niveaus. Zo is er een heftruckopleiding voor beginners, gevorderden en experts. Beginnende cursisten kunnen in slechts twee dagen het certificaat behalen. Hierbij wordt er veel aandacht geschonken aan de basis, dit is immers het fundament. Ook hebben we een heftruckopleidingen voor gevorderden. Hierbij wordt vanuit gegaan dat de cursisten de basis al kennen, hierdoor neemt deze opleiding minder tijd in beslag. Voor ervaren heftruckchauffeurs waarvan het certificaat is of binnenkort gaat verlopen hebben we en speciale training ontwikkeld. Dit is de heftruckopleiding voor experts. We frissen bij deze cursus zowel de theorie als de praktijk op voordat de cursist zijn heftruckexamen aflegt. Hierbij zal het heftruckcertificaat weer worden verlengd.