De ideale lengte voor een bedrijfsvideo is meestal 30 seconden. Dit is omdat mensen hun aandacht geurende het hele filmpje erbij kunnen houden. Maar 1 minuut is eigenlijk de max. Als je als bedrijf bijvoorbeeld je filmpje wilt delen op de sociale media is dit al aan de korte kant. Je hebt natuurlijk ook bedrijven die met hun bedrijfsfilm echt een verhaal willen vertellen. Dan kun je 3 minuten aan film maken, maar dit is dan ook wel echt het maximale aantal minuten voor een film.

Bedrijfsfilm

Welke lengte werkt wel en welke niet?

Als iemand een video van een uur kijkt, vinden ze het wel interessant. Mensen zullen namelijk nooit zolang kijken als ze er geen interesse in hebben. Maar waarom is het dan zo belangrijk dat je een korte video produceert? Het zit hem voornamelijk in het moment van contact, informatie die gegeven wordt en het doel van je video.  Zorg er dus voor dat je in een korte tijd veel belangrijke informatie over brengt.

Overigens wordt een bedrijfsfilm ingezet voor het eerste contact met de klant. Dit is het moment waarop jij als bedrijf de interesse van klanten kan kweken. Zorg dat dat er in het filmpje naar voren komt wie jullie zijn, wat jullie doen en waarom de klant bij jullie terecht kan.

Oriëntatiefase

Je kunt de website bezoekers in 3 categorieën indelen: oriënterende klant, deze is aan het kijken naar een product. Vergelijkende klant, deze heeft al een keuze gemaakt en vergelijkt de prijzen. En als laatste de klant in de aankoopfase, deze klant heeft de keuze al gemaakt. In de oriëntatiefase willen de klanten de ins-en outs weten van een product, bedrijf of een dienst. In de fase kun je dan ook langere bedrijfsfilms laten zien. Het is erg belangrijk dat je kort laat zien wat de mogelijkheden zijn binnen jouw bedrijf voor de klant.

Langere video’s

Wanneer een klant opzoek is naar specifiekere informatie zullen ze ook met meer plezier kijken naar een langere video. Je moet wel letten op de spanningsboog van de klant. Een klant kan een video van een uur gaan kijken, maar deze kun je ook opknippen in 3 delen van 20 minuten. Zo kun je zien of de interesse kan de klant blijft na mate er dieper op het onderwerp in wordt gegaan.