De periode rondom je verhuizing is natuurlijk een stressvolle periode, je vraagt je af wanneer je eindelijk geen dingen meer hoeft te regelen. Dit artikel zal je enkele manieren geven om deze periode wat makkelijker te maken voor jou en de mensen om je heen. Het is dan ook handig om deze verhuistips na te gaan en ook je eigen planning alvast te maken.

Voor de verhuizing

Voor de verhuizing is het handig om ruim van te voren alle spullen al ingepakt te hebben. Vaak blijven er voor de verhuizing namelijk “kleine dingetjes” liggen, deze “kleine dingetjes” willen al snel uitbreiden tot heel veel kleine dingetjes en als dit blijft liggen kan dit tot tijdsnood leiden op de dag van de verhuizing. Het is vooraf ook handig om bij je nieuwe huis te controleren waar de stopcontacten zijn zodat je in je hoofd (of op papier) alvast een plan kan maken voor de plaatsing van het meubilair. Het is ook handig om even bij familie en vrienden te controleren of er toevallig iemand een verhuiswagen kan regelen, dat scheelt een hoop geld.

Tijdens de verhuizing

Het is belangrijk om op de dag van de verhuizing een goede parkeerplek te regelen voor de verhuiswagen. Je wilt natuurlijk geen loodzware dingen tot het eind van de straat tillen. Het is ook erg belangrijk om alles met deuren en laden vast te tapen of op een andere manier vast te maken. Er zal niemand blij zijn als alles uit een lade valt terwijl je de een kast de trap op tilt. Denk er ook aan dat je koelkast het beste leeg kan zijn tijdens de verhuizing, behalve als het een verhuizing op korte afstand is en je van plan bent de koelkast meteen weer aan te sluiten.

Na de verhuizing

Na de verhuizing is het tijd om je adreswijzigingen door te geven, dit wordt nog vaak niet (volledig) gedaan waardoor er pakketjes of post bij het oude adres (waar al nieuwe bewoners zijn) terechtkomt. Om te vermijden dat je meerdere keren terug moet rijden naar je oude adres is het handig om al je adreswijzigingen op te schrijven en af te strepen, zo ben je er zeker van dat je niets vergeet.