Tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat er dagelijks ongelukken gebeuren in het verkeer. Naar verwachting zal het aantal ook steeds met de jaren toenemen, omdat wij mensen met van alles druk zijn, behalve soms het verkeer. Hierdoor ontstaan er snel gevaarlijke situaties in het verkeer.

Oorzaken

Mensen kunnen om verschillende redenen terecht komen in een ongeluk, in het verkeer. Tijden het fietsen is het nog toegestaan om met een mobiel in je hand te fietsen. Het is een normaal beeld geworden in het verkeer, alleen is het daarnaast wel ontzettend gevaarlijk en gebeuren er dan ook veel fietsongelukken. Wanneer je typt tijdens het fietsen, heb je dus niet de volle aandacht op het verkeer. Vooral onder de jongeren is dit erg populair en zeker niet meer weg te denken. In de tijd van nu is er nog geen wet voor gemaakt, maar het schijnt zo te zijn dat er in de loop van de komende jaren toch een maatregel voor wordt getroffen. Ook door de komst van de e-bike is de kans op meer ongelukken ook aanwezig. Een e-bike is namelijk sneller dan een normale fiets. De snelheid is echt vele male hoger, dan bij een normale fiets. Er worden ook steeds meer kilometers gereden op deze fietsen. Ook de oudere doelgroep spreekt deze vorm van fietsen aan en daarom is het wel extra opletten. Deze doelgroep heeft vaak ook niet het besef hoe gevaarlijk het kan zijn en zijn minder labiel dan de gemiddelde mens. Naast de fiets zelf, is de weg natuurlijk ook belangrijk. Je hebt namelijk ook nog wegen, die deze situaties extra aantrekkelijk maken. De wegen zijn dan ook vaak onverhard en in een slechte conditie. Het komt dan ook wel voor dat je slecht zicht hebt bij kruispunten.

Heb je een bureau nodig, die je helpt bij het afhandelen van letselschade? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website

https://www.juridischbureauletselschade.nl/verkeersongeval/fietsongeval/