Wees verstandig en registreer jouw merk

Iedereen kan een merk laten registreren op een persoonlijke titel of als organisatie. Natuurlijk kan een merk ook op naam van verschillende personen worden geregistreerd. Zo kan je jouw merk zelf indienen of deze formaliteiten overlaten aan een merkengemachtigde of een advocaat.
Toch weten veel bedrijven niet wat de meerwaarde van een merkregistratie is. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om hun merkt niet te laten registratie. Maar dit is een hele gemiste kans. Zonder een merkenregistratie heb je namelijk geen bescherming van jouw merk. Daarnaast verschaft een merkenbescherming het exclusieve recht om het merk te voeren. Tevens voorkom je met de registratie van jouw merk dat een concurrent een identiek merk of een merk met veel overeenstemming zo maar laat registreren en daarmee hetzelfde of een eerder recht verkrijgt als jou. Wees verstandig en laat jouw merk registreren bij een merkdepot. Een merkdepot krijgt namelijk constant te maken met merkregistratie en is dus op de hoogte van alle gestelde eisen. Verder werkt het merkdepot samen met een aantal gespecialiseerde advocaten. Hiermee kan de bescherming nog meer verbeterd worden.

Waarom kies je voor een merkregistratie?

Een merk staat bekend als een visitekaartje van jouw onderneming. Tevens onderscheidt de naam jouw onderneming van andere ondernemingen. Een sterk merk vertegenwoordigt namelijk een grote waarde op de markt. Vandaar dat het erg belangrijk is dat het merk niet gekopieerd wordt. Een klant moet natuurlijk niet in verwarring raken door een merk dat erg lijkt op de jouwe. Door jouw merk te laten registreren zorg je ervoor dat je kunt optreden tegen iemand die jouw naam of logo gebruikt. Als je een merkenregistratie hebt dan kan je in verschillende situaties onder bepaalde omstandigheden bezwaar maken. Daarom is het altijd aan te raden om een merk te laten registreren bij een merkdepot.