Wat is een merkregistratie?

Als je een onderneming hebt, dan heb je waarschijnlijk ook een eigen merk ontworpen. In dit merk zit veel werk, tijd en geld. Het zou erg jammer zijn als iemand anders misbruik zou maken van jouw zelfontworpen merk. Een merknaam registreren is dan echt goed om te doen. Als je jouw merknaam laat registeren dan geniet je van een goede bescherming en vele verschillende voordelen.

Wat zijn de voordelen van een merknaam registreren?

Als je een merknaam laat registreren dan geniet je van verschillende voordelen. Zo kan je met een merkregistratie optreden tegen concurrenten die je merk misbruiken. Een merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht. Je mag het ®-teken gebruiken, dit wekt vertrouwen op bij klanten.

Zelf doen of uitbesteden?

Om kosten te besparen kan er voor kiezen om de merkregistratie zelf te doen. Als je dit besluit moet je er wel rekening mee houden dat heel veel tijd zal kosten om alles uit te zoeken. Ook is de kans op fouten maken aanzienlijk groot en biedt deponeren je uiteindelijk niet de bescherming wat je in eerste instantie wilde. Het is daarom zeker aan te raden om deskundig advies in te schakelen bij een merkenbureau.