Het kopen van een nieuwe auto is een fikse investering en dus zeker de moeite waard om je goed in te verdiepen. Naast de kosten die het met zich mee brengt moet je normaliter natuurlijk ook meerdere jaren met een auto doen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe auto? Over mankementen en slijtage hoef je je bij een nieuwe auto geen zorgen te maken, wel dien je op meerdere punten te letten waardoor je jouw perfecte match kan vinden. In dit artikel behandelen de belangrijkste punten!

Bezoek meerdere dealers

Om een goede eerste indruk te krijgen van de huidige markt, is het goed om enkele dealers te bezoeken om de auto’s in het echt te zien. Daarnaast kunnen de verkopers je wat meer vertellen over de voor- en nadelen van de auto’s. Wellicht kan je ook al een paar proefritjes maken.

Wat is voor jou belangrijk?

Elke auto heeft zo zijn eigen sterke punten, het is daarom belangrijk dat je van tevoren je belangrijkste eisen aan de auto op papier zet. Gaat het jou er puur om dat de auto je van A naar B brenht tegen zo min mogelijk kosten dan is het goed om te kijken welke auto’s er zuinig rijden en weinig vaste kosten hebben. Maar misschien staat er wel een gezinsuitbreiding op de planning en hecht je juist veel waarde aan veel veel ruimte in de auto. Door deze eisen op papier te zetten wordt je keuze uiteindelijk veel makkelijker.

Financiering

Een auto is helaas niet goedkoop, een nieuwe auto financieren is daarom ook niet voor iedereen even makkelijk. Wel is het gebruikelijk om te onderhandelen over de prijs of enkele voorwaarden die bij de prijs zitten inbegrepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het rijklaar maken van de auto, garantie of het inruilen van je oude auto. Vergeet ook niet om meerdere offertes bij verschillende dealers op te vragen om tot de beste deal te komen.