Er zijn een aantal manieren om muizen tegen te gaan. Muizen behoren tot een van de meest voorkomende soorten ongedierte. Naast dat ze zich goed kunnen verstoppen kunnen ze ook voor erg veel overlast zorgen. Om de overlast tegen te gaan of om het te voorkomen zijn er een aantal middelen om muizen te bestrijden.

Het bestrijden van muizen

Je kunt muizen op een aantal verschillende manieren tegengaan of bestrijden. De meest bekende onder de mens is toch eigenlijk wel de klassieke muizenval. Deze muizenval is in de meeste schuren of huizen terug te vinden. Naast de klassieke muizenval kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van bijvoorbeeld muizengif. Muizengif is niet bij iedereen bekend maar is zeer zeker een effectieve manier om van muizen af te komen. Voor elk soort ongedierte heb je eigenlijk wel een bestrijdingsmiddel in vorm van gif. Nu we het hebben gehad over de klassieke muizenval en het gebruik van muizengif is er ook nog een ander vorm van een val. Dit is de zogenoemde lijmval. Deze val wordt voornamelijk gebruikt om muizen tegen te gaan. Door een lekkere snack op het midden te leggen zal de muis in verleiding komen en vervolgens vast te zitten in de lijmval. Al deze bestrijdingsmiddelen zijn vaak te koop bij een ongediertebestrijding winkel. Je kunt hier dus muizengif kopen, lijmvallen en natuurlijk de klassieke muizenvallen.

De plaatsing

Het is vaak erg moeilijk te zeggen waar muizen zich schuilhouden, het plaatsen van vallen is dan ook erg lastig. Waar moet je de val nu precies neerzetten?  In elk huishouden is dit op een verschillende plek, zelf heb je vaak al een idee waar de muizen vandaan komen. Het komt ook vaak voor dat muizen zich schuilhouden in schuren of ander donkere plekken. De meeste muizen zijn s ’nachts actief en zullen zich dan ook niet snel laten zien. Kijk dus goed waar je de val plaatst, dit is van cruciaal belang als je van de muizen af wilt komen. Bij het plaatsen zal je natuurlijk goed moeten oppassen dat je jezelf geen schade aanricht, het is natuurlijk niet prettig als je vingers tussen de muizenval krijgt.

Mouse, Nager, Rodent, Shrew, Grey Brown, Small, Sweet