Paarden worden gezien als misschien wel één van de slimste dieren op aarde. Eigenlijk verschillen ze niet eens zoveel van je honden als je ze daarmee vergelijkt en dan hebben we het niet over het uiterlijk natuurlijk! paarden zijn net als de meeste honden intelligent en leren snel nieuwe dingen. Paarden hebben een sterke persoonlijkheid en kunnen een echte band opbouwen met hun ruiter. Het hebben van zo een paard kost veel geld en vergt veel tijd en verzorging. Je moet er aardig wat voor spullen voor kopen en bovendien moet je paard ook ergens op stal kunnen staan. wat voor spullen heb je nodig voor je paard?

Stal

Aller eerst heeft jouw paard natuurlijk een plek nodig waar hij kan staan, bijvoorbeeld op stal. Zo staat je paard veilig en kan hij niet ontsnappen of worden meegenomen. Je moet wel betalen aan de manege waar je je paard op stal wilt zetten.

Rijdspullen

Natuurlijk heb je ook een zadel en halster nodig wil je op je paard gaan rijden. Dit zorgt ervoor dat je comfortabeler en stabieler op je paard kan zitten.

Poetskoffer

Op een manege komt je paard veel in aanraking met zand en andere viezigheid, het is dan ook jouw taak om je paard schoon te houden. Zo blijft hij er verzorgd uitzien. dit kan je doen door hem dagelijks te borstelen na het rijden. In deze koffer kan je gemakkelijk al je spulletjes opbergen en meenemen.

Dekens

In de winterperiode kunnen paarden het ook koud krijgen, daarom zijn er speciale paardendekentjes bedacht. Deze zijn er in allerlei soorten en maten en zorgen ervoor dat je paard minder dik haar aan kan maken omdat hij de kou minder voelt.

EHBO-koffer

Veiligheid staat voorop, ook bij e paard! Stel je voor je viervoeter krijgt een ongeluk dan moet je ten allen tijde een EHBO-koffertje klaar hebben staan, zodat je direct hulp kan bieden.