Als je een fietser aanrijd krijg je natuurlijk de schrik van je leven. Het eerst wat door je gedachte gaat is of alles goed gaat en er geen letsel is. Daarna komen de bijzaken pas, denk hierbij bijvoorbeeld aan schade. Je hoopt natuurlijk dat je dit niet mee hoeft te maken.

Schade en letsel

Het maakt bij een ongeluk eigenlijk niet uit wie de aanstichter is. Je hoopt dat beide partijen zo min mogelijk schade hebben en natuurlijk al helemaal geen letsel. Als dit toch het geval is, is de vraag vaak hoe dit opgelost moet worden. Als je zelf geen verstand hebt van bijvoorbeeld verzekeringen en de gevolgen die een ongeluk kunnen hebben kan je ervoor kiezen om een letselschadebureau of een letselschadeadvocaat inschakelen.  Door dit te doen zal eigenlijk alles voor je worden uitgezocht. Of je nu aanrichter of slachtoffer bent, de zaken waar jij recht op hebt of wat jij verplicht bent te doen zullen in kaart worden gebracht. Het is een stuk prettiger als je dit laat doen. Mocht het zo zijn dat het alleen gaat om materiële schade dan is dit vaak gemakkelijk zelf op te lossen. Het gaat hier dan vaak om het invullen van een aantal formulieren en dan pakt de verzekering dit vaak op.

Onveilig op de weg

Het is eigenlijk moeilijk in te schatten waar een ongeluk door veroorzaakt wordt. Het ligt vaak niet aan de omgeving, in Nederland is de infrastructuur namelijk goed voor elkaar. Het ligt vaak aan de weggebruiker zelf, ben je bijvoorbeeld oververmoeid of heb je de aandacht er niet bij? Kijk dan of iemand anders voor jou kan rijden of neem even een korte onderbreking om weer scherp te worden. Het is daarnaast lastig in te schatten waar ongelukken door gebeuren. Het kan namelijk ook aan de weersomstandigheden liggen. Heeft het net gesneeuwd en is er bijvoorbeeld niet goed gestrooid dan zal het een stuk gladder op de weg zijn. Dit kan ook een oorzaak zijn van een ongeluk. Ook een hard wind kan zorgen voor ongelukken. Denk hierbij maar eens aan omgewaaide takken die op de weg zijn beland.

Bike, Accident, Mountain Bike, Fell Down, Fall