Het kiezen van een internetprovider is natuurlijk niet makkelijk. Tegenwoordig gebruiken we het internet vrijwel elke dag (bij veel mensen zelfs letterlijk elke dag) en is het dus een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Je wilt dus dat je een internetprovider hebt die jou alles biedt dat je nodig hebt.

Soorten internet

Er zijn verschillende soorten manieren om internet te ontvangen in je woning. Het is mogelijk om dit via de telefoonlijn te doen (ADSL of VDSL). Voorheen was er hiervoor eerst een telefonie-abonnement nodig maar dit is tegenwoordig niet meer noodzakelijk. Deze manier van internet is erg afhankelijk van je locatie, hoe dichter je bij de centrale bent hoe sneller je internet zal zijn. Verder is er ook nog internet via kabel, dit is over het algemeen beter voor de mensen die snel internet willen. Je hebt natuurlijk de welbekende televisiekabel die op de computer is aangepast maar je hebt ook de glasvezelkabel. Glasvezel is veel sneller dan de alternatieven maar er hangt ook een prijskaartje aan. Er zijn partijen die met glasvezel al internetsnelheden van 1 gigabyte per seconden kunnen realiseren.

Wat past bij mij?

Bij het kiezen van een internetprovider is het verstandig om eerst na te denken over je internetgebruik. Download je vaak grote bestanden, ben je veel bezig met browsen op internet? Hou je van gamen? Dan is het wellicht handig om een optie te kiezen met een hoge internetsnelheid. Daarbij zal je wel meer geld kwijt zijn. Om er achter te komen welk abonnement het beste bij je past is het verstandig om daarbij de verschillende providers te vergelijken. Internet providers vergelijken kan gedaan worden op basis van locatie, gewenste internetsnelheid en de gewenste maandprijs. Doe dus een vergelijking zodat je het beste abonnement voor jou krijgt!