Wat houdt e-mail marketing in?

E-mail marketing is al een oude vorm van online marketing. E-mail marketing is een vorm van direct marketing waarbij klanten door middel van een e-mail direct benaderd kunnen worden. Echter kan je niet elke e-mail zien als e-mail marketing. Het doel van e-mail marketing is namelijk om nieuwe klanten te werven, bestaande klanten overtuigen te kopen en relatiebeheer.

Waarom is e-mail marketing effectief?

E-mail marketing is een krachtige marketing tool om de omzet van een onderneming te verhogen of om relaties te beheren. E-mail marketing maakt gebruik van de voordelen die het internet biedt. Bovendien is deze online marketingvorm gemakkelijk toe te passen en goedkoop om in te zetten.

Hoe zet je e-mail marketing op de juiste manier in?

Transactionele e-mails zijn geen e-mails waar een transactie aan vast zit. Het zijn e-mails die verzonden worden aan een individu, gebaseerd op een actie die hij heeft gedaan. Deze worden gepersonaliseerd genoemd. Hoe kan je een klant zo ver krijgen om van een aankoop een gewoonte te kunnen maken en wat kan e-mail marketing hierin voor je betekenen?
Het is belangrijk om te wachten op het juiste moment, waar je je nieuwsbrief via de e-mail op een vast moment verstuurt.
Tevens het is het van belang om je e-mail te personaliseren, hierdoor zorg je ervoor dat je de individu aanspoort tot een conversie.
Tevens dient de handeling die je van je klant vraag binnen zijn vermogen en motivatie te passen. Wanneer dit herhaald wordt, dan wordt dit uiteindelijk een gewoonte. Deze gewoonte zal resulteren tot een gedrag.
Ten slotte is het moeilijk om een gedrag te realiseren. Een beloning geven is hierbij een goede uitkomst. Het meeste gedrag wordt namelijk aangezet door variabele beloningen die je de individu schenkt.

Wacht niet langer en zet deze vorm van online marketing vandaag nog in en ervaar de voordelen!

email-marketing