Wat houdt outbound marketing precies in?

Outbound marketing staat ook wel bekend als traditionele marketing. Je probeert namelijk aandacht te trekken van potentiele klanten zoals jij dat zelf wilt. Je houdt niet echt rekening met de ontvanger of wie de betreffende persoon is. Je schreeuwt als het ware je boodschap rond.

Wat houdt inbound marketing precies in?

Inbound marketing is helemaal het tegenovergestelde van outbound marketing. Dit wordt moderne marketing genoemd. Je bepaald eerst wie je doelgroep is. Voor deze personen ontwikkel je content die antwoord geeft op de vragen die zij hebben. Het beste is om deze content af te stemmen op de klantenreis die zij doorlopen. Zo zorg je voor optimale vindbaarheid van alle content die je ontwikkelt en publiceert binnen je eigen domein.

Blijf deze logisch combineren

Het is belangrijk om logisch te blijven nadenken over wat je doet en hoe je dit aanpakt. Inbound marketing kan altijd ingezet worden, zeker in een B2B-omgeving. Outbound marketing kan echter alleen ingezet worden als de situatie zich daarvoor leent of daar om vraagt. Je krijgt op de lange termijn dus veel voordelen van inbound marketing en de vindbaarheid die je daarmee opbouwt. Twijfel niet langer en zet in- en outbound marketing vandaag nog in!

outbound marketing