De Paleo levensstijl wordt door meer en meer mensen gevolgd. Leven volgens Paleo houdt in dat je terugkeert naar de tijd van onze verre voorouders in het Stenen Tijdperk en volgens hun principes eet. Dat betekent:
– Veel vlees
– Veel vis
– Veel noten en zaden
– Veel groenten
– Geen toevoegingen, zoals suikers en koolhydraten
Paleo is tegenwoordig erg geliefd. Hoe kun je nu ook volgens de Paleo principes gaan leven en wellicht afvallen?

Afvallen met Paleo

Paleo wordt vaak gebruikt om af te vallen. Mensen met overgewicht vinden in Paleo een dieet dat zich richt op gezondere voeding. Aangezien Paleo allerlei dikmakers buitensluit en zich vooral richt op gezonde basisvoeding, is het inderdaad een prima manier om gewicht te verliezen. Wil je echter doeltreffend vet verbranden, dan heb je niet genoeg aan alleen Paleo. Dan zou je moeten gaan sporten en bewegen. Paleo kan dan wel een goede aanvulling zijn, vooral vanwege de eiwitten die het Paleo dieet nastreeft. Die zullen helpen bij spierherstel en aanmaak van nieuwe spiermassa.
Wil je afvallen met Paleo? Ga dan op zoek naar een dieetschema met Paleo-vriendelijke recepten.

Liever vandaag beginnen

Je kunt zelf ook al een hele goede start maken met het Paleo dieet en dat is met Paleo recepten. Ga op zoek naar recepten op internet die eiwitrijk zijn, veel vlees en vis bevatten. Het zal even zoeken zijn, maar zodra je eenmaal een idee hebt van wat Paleo inhoudt en betekent, kun je de weg door al die recepten een stuk makkelijker vinden.

Paleo shakes

Wat ook goed helpt zijn de zogenaamde Paleo shakes. Die houden het midden tussen (groene) smoothies en eiwitshakes. Het zijn shakes die je op basis van de Paleo richtlijnen samenstelt. Veel groenten en fruit, wat noten en zaden voor de afwisseling en nu aangevuld met eiwitpoeder. Een paleo shake is dan ook prima te nuttigen tijdens of na het sporten. Zo helpen de eiwitten (die in poedervorm zijn opgenomen in de shake) je spiermassa sneller te herstellen en kun je uiteindelijk nog sneller afvallen.
Paleo shakes zijn daarbij ook erg voedzaam. Door dagelijks een of twee Paleo shakes te nuttigen, zal je ervaren dat je minder behoefte hebt aan tussendoortjes en snacks. Op die manier helpen de shakes je op gewicht te blijven.

Conclusie

Of Paleo iets voor jou is, zal je zelf moeten bepalen. Het betreft een bepaalde levensstijl die heel leidend kan zijn. Er is voeding die je niet meer mag nuttigen, maar er is nog genoeg over. Je leeft echter Paleo gedurende dag en nacht en kan niet zomaar even van het principe afzien zonder dat dit consequenties heeft voor je gewicht (eenmaal van Paleo afgestapt kan het lastig zijn om het dieet weer te omarmen). Desondanks kan Paleo heel goed helpen bij het afvallen, zeker in combinatie met beweging. Het Paleo dieet staat bekend omdat het veel vlees en vis toestaat en dus erg eiwitrijk is. Voor wie optimaal effect wil is er een Paleo shake te maken, op basis van eiwitten. Deze is voedzaam en zal de spieren helpen herstellen en nieuwe spiermassa helpen aanmaken.