Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te rijden, maar waarom? Toen de elektrische auto’s geïntroduceerd werden vonden veel mensen het maar niks. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Heel erg veel bedrijven zijn door de lage bijtelling ook overgestapt op een elektrisch wagenpark. Vandaag lees je of we in de toekomst allemaal in een elektrische auto rijden of dat we ook nog in diesel en benzineauto’s rijden.

Hoe goed is een elektrische auto voor het milieu?

Hier zijn de meningen wel een beetje over verdeeld. Tijdens de productie worden vaak wel veel stoffen en materialen gebruikt die slecht zijn voor het milieu. Op dit moment moeten deze stoffen nog wel gebruikt worden, maar in de toekomst zal dit ook duurzaam gebeuren. Een elektrische auto verbruikt wel ontzettend weinig en de uitstoot is veel minder dan een normale auto.

Wat is de actieradius?

De actieradius is de afstand die je kunt afleggen met een volle accu. Echter is dit alleen te behalen onder ideale omstandigheden. Het weer speelt hier ook een belangrijke rol. Het heeft ook voor een groot gedeelte met je rijsstijl te maken, want je kunt elektrische auto’s in verschillende standen zetten. Bijvoorbeeld ecologisch of normaal. Tesla heeft zelfs een sportstand. Andere merken hebben zich ook goed ontwikkeld, Zo heeft Kia de Kia e-Niro op de markt gebracht. Deze auto heeft een actieradius van 455 kilometer.

Kan ik op vakantie met een elektrische auto?

Veel mensen zien dit als een probleem, want je kunt toch niet overal opladen? Tesla heeft alle beschikbare laadpalen in de navigatie staan. Als je bijvoorbeeld aangeeft dat je naar Zuid- Spanje wil is dit heel goed te doen. Zo kom je nooit met een lege accu te staan. De auto’s worden constant verbeterd en de actieradius wordt ook steeds hoger.

Tot slot

Als je dagelijks wat minder kilometers rijdt kun je alsnog kiezen voor een elektrische auto. Voor woon werk verkeer is een Skoda Citigo IV leasen perfect. We zien dat steeds meer mensen de overstap al hebben gemaakt, volg jij ook?