Is uw woning hard aan een opfrisbeurt nodig. Daarvoor hoef je niet alles uit te besteden. Je kan zelf ook creatief zijn. In de meeste gevallen hoef je niet rigoureus voor een andere look te kiezen. Bepaal eerst eens voor jezelf welke look het beste bij jouw past. In deze blog gaan we het hebben over adviezen voor een rustige look.

De uitstraling van je interieur wordt voor een groot deel bepaald door de kleuren in de ruimte. Als je kiest voor rustige kleuren en natuurlijke tinten, geeft dat de ruimte al gauw een rustigere uitstraling. verder helpt het ook als je niet teveel kleuren combineert. Je ziet in een ruimte die voor rust moet zorgen dat er maar een paar kleuren gecombineerd worden die elkaar complementeren.

Een leuke combinatie is wanneer je 1 meubel of item een afwijkende kleur geeft. Bijvoorbeeld die ene fauteuil of bank met een opvallende kleur. Dan heb je een echte eyecatcher in huis.

uitstraling

Voordelen van 1 kleur

  • Overzichtelijk
  • Stijlvol
  • Ruimtelijk

Zelf ben ik ook fan van een interieur met rustige kleuren. We hebben bij de bekleding van de muren, kozijnen, het plafond en de vloer bewust rekening gehouden met de kleuren. Hierin hebben wij uitstekend advies gekregen van een woonwinkel Enschede.

Voor onze bank zijn we terechtgekomen bij een woonwinkel in Borne. Hier was de keuze het grootst en het sloot precies aan bij onze wensen. En ook niet onbelangrijk: het paste binnen ons budget. Verder hielp het ons heel erg dat we advies kregen over hoe we de meubels moesten inrichten om een zo rustig mogelijke omgeving te creëren.

We zijn er ook achter gekomen dat eigenlijk elke ruimte in je woning een andere decoratie vergt. Dus het hoeft echt niet allemaal op elkaar aan te sluiten. Jouw slaapkamer hoeft niet dezelfde kleur muren te hebben als die van de woonkamer. Ook bepaal jezelf hoe druk je elke ruimte inricht. Maar het belangrijkste wat we geleerd hebben is dat je het dichtst bij jezelf moet blijven en met een beetje hulp kom je tot de perfecte inrichting.